Jandarmii și salvamontiștii din Sinaia au intervenit, duminică, pentru salvarea unui grup de 14 persoane, rătăcit pe Valea Peleșului, din munții Bucegi, traseu închis și cu pericol de avalanșă.

14 persoane au fost salvate, duminică, după ce s-au aventurat să meargă cu snowboard-ul pe Valea Peleșului din munții Bucegi, traseu care este închis, în zonă fiind montate și plăcuțe care interzic accesul.

Potrivit Jandarmeriei Prahova, jandarmii montani din Sinaia fost solicitați prin 112, de două ori, la orele 12.45 și 13.30.

Era vorba despre sesizări legate de recuperarea a două grupuri de persoane, respectiv un grup de patru persoane iar celălalt de 10 persoane, care au pătruns pe traseul Valea Peleșului din stațiunea Sinaia și nu și-au mai putut continua deplasarea din cauza terenului accidentat și a zăpezii troienite.

“Acțiunea s-a finalizat la orele 15.10, turiștii fiind coborâți până pe drumul spre stâna Regală, aceștia neavând nevoie de îngrijiri medicale”, arată sursa citată.

Jandarmeria atrage atenția turiștilor că principalii factori ce pot genera accidentări grave sunt alunecările și căderile provocate de lipsa de experiență și a echiparea necorespunzătoare, lipsa condiței fizice, producerea avalanșelor ca urmare a instabilității stratului de zăpadă.

La rândul său, șeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, a declarat că traseul este unul închis, în zonă fiind risc de producere a unei avalanșe.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/14-persoane-salvate-de-pe-valea-pelesului-in-zona-e-pericol-de-avalansa-47639.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/14-persoane-salvate-de-pe-valea-pelesului-in-zona-e-pericol-de-avalansa-47639-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv