Elizabeth Denham, şefa Comisiei pentru Informaţii, a declarat că va verifica dacă datele personale ale utilizatorilor reţelelor de socializare online au fost colectate într-un “mod neautorizat” şi dacă Facebook a luat suficiente măsuri pentru a proteja acele date.

Noul director executiv al Cambridge Analytica, Alexander Tayler, a anunţat că firma lucrează cu Comisia pentru Informaţii încă din februarie 2017.

Firma Cambridge Analytica a utilizat date sustrase în 2014 din conturile Facebook pentru a stabili profilurile alegătorilor americani şi a le trimite reclame politice personalizate. Christopher Wylie, care a colaborat cu un profesor de la Universitatea Cambridge pentru obţinerea datelor, a declarat pentru publicaţia Observer: “Am exploatat platforma de socializare online Facebook pentru a obţine milioane de profiluri ale alegătorilor. (…) Aceasta a fost baza pe care a fost construită compania”.

Tag-uri:
Cambridge, Analytica, percheziții, ore, SUA, Marea Britanie, Facebook, Elizabeth Denham


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1183.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1183-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Elizabeth Denham, şefa Comisiei pentru Informaţii, a declarat că va verifica dacă datele personale ale utilizatorilor reţelelor de socializare online au fost colectate într-un 'mod neautorizat' şi dacă Facebook a luat suficiente măsuri pentru a proteja acele date. Noul director executiv al Cambridge Analytica, Alexander Tayler, a anunţat că firma...

Preluat de la EVZ