Într-un scurt comunicat, Biroul finlandez de Investigaţii (NBI) a anunţat că a primit mandatul emis de Madrid şi i l-a înmânat unui procuror finlandez, dar că au fost solicitate informaţii suplimentare din Spania înainte de a se lua o decizie, potrivit agerpres.ro.

Puidgemont, aflat în exil auto-impus în Belgia, a fost invitat de joi în Finlanda pentru întâlniri cu parlamentari şi a ţinut vineri un discurs la Universitatea din Helsinki.

Una din gazdele sale, parlamentarul finlandez Mikko Karna, a declarat pentru dpa că programul lui Puigdemont s-a încheiat vineri şi că liderul catalan este aşteptat să părăsească Finlanda în cursul zilei de sâmbătă.

Într-un interviu acordat mai devreme postului Catalunya Radio, avocatul lui Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, a declarat că acesta se va prezenta la poliţia finlandeză.

13 lideri separatişti catalani, printre care şi Carles Puigdemont, trimiși în judecată

Un judecător al Curţii Supreme spaniole a confirmat vineri trimiterea în judecată a 13 lideri separatişti catalani, printre care şi Carles Puigdemont, pentru ‘rebeliune’, infracţiune pasibilă de închisoare între 25 şi 30 de ani.

În total, 25 de politicieni separatişti vor fi judecaţi pentru rebeliune, deturnare de fonduri sau nesupunere, a precizat judecătorul. Cinci dintre ei au fost arestaţi vineri, printre care şi candidatul pentru postul de şef al executivului din Catalonia, Jordi Turull.

Curtea Supremă a Spaniei a decis, vineri, arestarea a cinci lideri separatişti din Catalonia, inclusiv a candidatului pentru funcţia de premier, Jordi Turull, până la finalizarea proceselor pentru răzvrătire şi rebeliune, relatează site-ul BBC News.

În total, 25 de lideri catalani vor fi judecaţi pentru rebeliune, delapidare şi încălcarea dispoziţiilor statului, prin implicarea în proclamarea independenţei Cataloniei faţă de Spania la 27 octombrie 2017.

Curtea Supremă de la Madrid a emis, de asemenea, mandate internaţionale de arestare pentru alţi şase politicieni catalani care au fugit în străinătate, inclusiv fostul premier Carles Puigdemont, care se află în exil autoimpus la Bruxelles de când a fost destituit de către guvernul central.

Proteste în Catalonia, după ce Curtea Supremă a decis arestarea celor cinci lideri separatişti

Mii de manifestanţi au participat la noile proteste organizate în Catalonia, în urma deciziei Curţii Supreme de a judeca 25 de lideri catalani acuzaţi de rebeliune, delapidare şi încălcarea dispoziţiilor statului, informează site-ul postului BBC.

Cei 25 de membri ar putea fi condamnaţi cu până la 30 de ani de închisoare. Poliţiştii au folosit bastoane pentru a împiedica protestatarii să ajungă în clădirile federale din Barcelona.

Protestele au fost organizate în mai multe regiuni ale Cataloniei.

Tag-uri:
Carles Puigdemont, curte suprema, trimitere, judecata, arestare


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1190.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1190-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Într-un scurt comunicat, Biroul finlandez de Investigaţii (NBI) a anunţat că a primit mandatul emis de Madrid şi i l-a înmânat unui procuror finlandez, dar că au fost solicitate informaţii suplimentare din Spania înainte de a se lua o decizie, potrivit agerpres.ro. Puidgemont, aflat în exil auto-impus în Belgia, a...

Preluat de la EVZ