Ofițerul de poliție francez care a cerut să fie luat ostatic, în schimbul altei persoane, a murit, spun oficialii. Colonelul Arnaud Beltrame a fost numit erou de către președintele francez Emmanuel Macron.

Anterior, Macron dezvăluise că lt-colonelul Arnaud Beltrame suferise răni grave și lupta pentru viața sa într-un spital. Șaisprezece persoane au fost rănite, două grav, în ceea ce Macron a numit un act de “terorism islamist”.

Un locotenent-colonel în vârstă de 45 de ani s-a oferit voluntar în schimbul unui ostatic și era în “stare gravă”, a declarat Gérard Collomb, ministrul francez de Interne, salutând “curajul” acestui jandarm.

“Este vorba de un act de eroism cu care jandarmii și polițiștii implicați în protejarea cetățenilor noștri sunt obișnuiți”, a spus Collomb, aflat în vizită în localitatea Trebes, unde a avut loc luarea de ostatici.

Un cetățean francez de origine marocană în vârstă de 26 de ani, suspectat de radicalizare islamică, a luat vineri ostatice mai multe persoane într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în apropierea orașului Carcassonne din sudul Franței. În timpul atacului, atacatorul a anunțat că este membru al rețelei teroriste Stat Islamic.

După câteva ore de la atac, autorul a fost împușcat mortal de forțele de intervenție.

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul comis ieri în sudul Franței. Anunțul a fost făcut de către agenția Amaq News, aparținând rețelei teroriste Stat Islamic, care a precizat că atacurile au fost efectuate de către un ”soldat” al organizației jihadiste, ca răspuns la atacurile efectuate împotriva pozițiilor ocupate de către militanții Stat Islamic.

Autor luării de ostatici se numea Redouane Lakdim și avea 26 de ani. Individul locuia în Carcassonne și era cunoscut poliției pentru infracțiuni minore de drept comun.

Cel mai recent bilanț arăta că trei persoane au fost ucise, iar alte 16 au fost rănite în atacurile comise vineri în sudul Franței.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/politistul-erou-din-atacul-terorist-din-sudul-frantei-a-murit-47613.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/politistul-erou-din-atacul-terorist-din-sudul-frantei-a-murit-47613-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv