Trump a anunţat joi, într-un mesaj pe Twitter, înlocuirea lui H.R. McMaster cu John Bolton în postul de Consilier pentru Securitate Naţională. Această funcţie este extrem de importantă, cel care o ocupă fiind practic persoana care îi prezintă preşedintelui SUA opţiunile de politici în materie de securitate naţională, informează Știrile Pro Tv.

John Robert Bolton a fost membru al administraţiei GeorgeW.Bush, ambasador al SUA la ONU şi este un diplomat de carieră. Bolton a fost ostil acordului privind programul nuclear iranian semnat de marile puteri în iulie 2015 şi a susţinut necesitatea bombardării facilităţilor nucleare din Iran. Mai mult, i-a adus critici poziției lui Trump față de NATO.

Potrivit CNN, Bolton a susţinut ideea unui atac preventiv asupra Coreei de Nord, afirmând că „ameninţarea nucleară a Phenianului este iminentă”. A cerut, de asemenea, „o campanie cibernetică de răspuns împotriva Rusiei” în urma acuzaţiilor privind un atac informatic iniţiat de Kremlin.

Pe de altă parte, Kremlinul a primit cu optimism nominalizarea lui Bolton, mai informează Știrile Pro Tv.

Sursă foto: news.ournet.ro

Tag-uri:
john bolton, consilier securitate nationala, atacuri, rusia, iran, coreea de nord, donald trump


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1229.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1229-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Trump a anunţat joi, într-un mesaj pe Twitter, înlocuirea lui H.R. McMaster cu John Bolton în postul de Consilier pentru Securitate Naţională. Această funcţie este extrem de importantă, cel care o ocupă fiind practic persoana care îi prezintă preşedintelui SUA opţiunile de politici în materie de securitate naţională, informează...

Preluat de la EVZ