Astfel, Roberto Fico, membru al M5S, a devenit preşedinte al Camerei Deputaţilor, în timp ce Elisabetta Alberti Casellati, o apropiată a lui Silvio Berlusconi, a preluat preşedinţia Senatului, informează Agerpres.ro.

Înțelegerea a fost făcută după trei tentative eșuate.

După negocieri intense purtate de-a lungul nopții s-a ajuns la un comprmis în ceea ce privește conducerea parlamentului, unde micio formațiune politică nu a obținut majoritatea absolută la alegerile din 4 martie.

Cele mai bine plasate formațiuni politice în acest scrutin au Forta Italia a lui Berlusconi și Liga lui mateo Salvini, care au obținut 37% din voturi. Pe de altă parte și formațiunea M5S a devenit primul partid al Italiei, cu 32% din voturi.

Tag-uri:
berlusconi, coalitia, partid, M5S, alegeri, presedintia


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1197.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1197-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Astfel, Roberto Fico, membru al M5S, a devenit preşedinte al Camerei Deputaţilor, în timp ce Elisabetta Alberti Casellati, o apropiată a lui Silvio Berlusconi, a preluat preşedinţia Senatului, informează Agerpres.ro. Înțelegerea a fost făcută după trei tentative eșuate. După negocieri intense purtate de-a lungul nopții s-a ajuns la un comprmis în...

Preluat de la EVZ