Peste 300 de persoane au participat, azi, la Constanța, la „Marșul pentru Viață”, manifestarea îndreptată împotriva avorturilor.

Marșul a fost organizat de ONG-urile afiliate Federației Pro-Vita din România, punctul de întâlnire al manifestanților fiind Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel din zona peninsulară a municipiului Constanța. Potrivit organizatorilor, efectul scontat a fost cel de sensibilizare a constănțenilor, a societății și a reprezentanților ei din orice sector, „asupra acestui flagel al vremurilor noastre, avortul, ne-nașterea de prunci, îmbătrânirea si îmbolnăvirea fizică, psihică și spirituală a tuturor membrilor societății”.

„Am studiat și ne-am dat seama că un copil în pântecele mamei la 12 săptămâni, când se întâmplă majoritatea avorturilor, arată ca în această imagine. Atunci vânzând că are toate organele aproape dezvoltate, deja sistemul central nervos dezvoltat ne-am hotărât să fim apărătorii acestui copil din pântecele mamei pe care nu-l apăra nimeni, nici legislația, nici medicina, nici umanitatea”, a declarat Leonard Vancu, vicepreședinte al Asociației Simplu – Provita.

Cele peste 300 de persoane prezente la manifestare au pornit, în jurul orei 13.30, într-un marș pe traseul Catedrală – Piața Ovidiu – Biserica Greacă – Capitol – Spitalul Județean Constanta – Capitol – Primărie – Piața Ovidiu, revenind apoi, după aproximativ două ore, în fața Catedralei Arhiepiscopale.

Marșul Pentru Viață a fost organizat la nivel național, evenimentul desfășurându-se simultan în mai multe orașe din România și Basarabia, fiind susținut și de BOR. „Acțiunea de astăzi este sprijinită de Biserica Ortodoxă Română, în ideea în care, fiind în ajunul sărbătorii Bunei Vestiri, readucând prin acest marș public în atenția publicului următoarea îndatorire: <<Dacă noi am primit viața de la părinții noștri și de la Dumnezeu atunci avem datoria și noi la rândul nostru să oferim viață copiilor pe care Dumnezeu ni-i dă>>. Să ne ajute bunul Dumnezeu să înțelegem acest lucru și să fim susținători ai vieții pentru că viața este supremul dar pe care Dumnezeu ni l-a făcut”, a declarat și purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/constanta-sute-de-persoane-la-marsul-pentru-viata-47621.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/constanta-sute-de-persoane-la-marsul-pentru-viata-47621-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv