Imediat după terminarea manifestației, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă a declarat că problemele din Sistemul de Apărare şi Ordine Publică şi din Sănătate se pot rezolva doar în stradă. „Sunt foarte mulţumit de numărul de participanţi. Oamenii au demonstrat că, în momentul în care există unitate, în momentul în care există coeziune, se poate şi au înţeles că numai aşa se pot rezolva problemele. La noi, în Sistemul de Apărare şi Ordine Publică, şi în cadrul Ministerului Sănătăţii doar în stradă se pot rezolva problemele, pentru că uitaţi-vă cu câtă indiferenţă ne tratează. Aceşti guvernanţi, acest PSD, partid de centru stânga, uitaţi-vă, priviţi indiferenţa lor, cu privire la problemele noastre. Ei s-au aşezat bine, temeinic, au bani prin conturi, prin străinătate. Aţi văzut că la Videle, cum plouă, se plimbă cu barca, pentru că banii pentru diguri au fost duşi în altă parte, de aceea ne tratează cu indiferenţă.(…) Poliţia este urâtă de infractori” a declarat preşedintele SNPPC, pentru Agerpres.

Coarnă a susţinut că autorităţile au temeri în momentul în care se aşează la masă cu un partener de dialog care a citit şi vine cu soluţii şi de aceea “închid porţile”.

„Nu am primit nimic de la nimeni, absolut nimic de la nimeni, decât comunicări publice, gen “ce mai vrem, că ne-a mărit de 4 ori”. Doamna Carmen Dan (ministrul de Interne n.r) confundă un spor cu mărire de salariu(…) sigur că au o temere să discute cu noi. Sigur că, în momentul în care se aşează la masă cu un partener de dialog social care ştie, a citit şi vine cu soluţii, au temeri şi au emoţii, de aceea închid porţile. Oamenii nepregătiţi închid porţile, ei sunt oameni mici pentru funcţiile acestea mari, au coborât funcţia la nivelul lor, dar ei trebuie să se ridice la nivelul funcţiei. Nu ai ce să discuţi cu ei, nu aveam nicio aşteptare. Am mers acolo (la Guvern n.r) doar ca să marchez momentul, să se vadă, că eram convins că fondul cauzei nu va fi rezolvat, pentru că ei nu stau în Guvern”, a mai afirmat Coarnă pentru Agerpres, care a intenţionat să intre sâmbătă la discuţii la Guvern.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că poliţiştii au două solicitări, anume o salarizare echitabilă şi condiţii de lucru mai bune.

„Ar fi vorba despre o salarizare echitabilă şi condiţii de lucru mai bune. Ce înţelegem noi prin salarizare echitabilă, niciodată nu am cerut nimic în plus, cerem doar să ne fie aplicată legea, adică anexa 6, anexa 8, din Legea 153, să fie aplicată şi în sistemul de apărare, siguranţă şi ordine publică. Anexa 6 face trimitere la Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naţionale, SRI, STS, SPP”, a spus Coarnă.

Tag-uri:
coarna, dumitru coarna, protest sindicalisti, rezolvare probleme, sindicalisti in strada


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1206.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1206-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Imediat după terminarea manifestației, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă a declarat că problemele din Sistemul de Apărare şi Ordine Publică şi din Sănătate se pot rezolva doar în stradă. „Sunt foarte mulţumit de numărul de participanţi. Oamenii au demonstrat că, în momentul în...

Preluat de la EVZ