Ceilalţi trei politicieni catalani arestaţi sunt foşti membri ai executivului regional care sub conducerea lui Carles Puigdemont au participat la tentativa de secesiune a Cataloniei, relatează agerpres.ro.

Judecătorul spaniol a decis de asemenea că aceşti cinci lideri separatişti nu vor putea beneficia de eliberare condiţionată.

În urma arestării, Jordi Turull nu va mai putea participa la şedinţa parlamentului catalan, prevăzută pentru sâmbătă şi la care urma să fie învestit şef al executivului regional.

Cei cinci fac parte dintr-un grup de 25 de politicieni separatişti care vor fi judecaţi pentru rebeliune, deturnare de fonduri sau nesupunere, a precizat judecătorul Pablo Llarena, cel care a decis arestul preventiv. Ei riscă până la 30 de ani de închisoare.

În acest grup al nucleului dur separatist se află şi lidera secesionistă catalană Marta Rovira, care, anticipând că va fi şi ea arestată, nu s-a prezentat vineri în faţa Curţii Supreme de la Madrid şi a anunţat că a ales calea exilului în Elveţia. Tot pentru a evita arestarea, şi Carles Puigdemont – aflat în acelaşi grup – s-a refugiat în Belgia imediat după ce proclamarea independenţei Cataloniei a eşuat.

Tag-uri:
Spania, Catalonia, Jordi Turull, Carles puidgemont, secesiune, curte suprema, proteste


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1146.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1146-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ceilalţi trei politicieni catalani arestaţi sunt foşti membri ai executivului regional care sub conducerea lui Carles Puigdemont au participat la tentativa de secesiune a Cataloniei, relatează agerpres.ro. Judecătorul spaniol a decis de asemenea că aceşti cinci lideri separatişti nu vor putea beneficia de eliberare condiţionată. În urma arestării, Jordi Turull nu...

Preluat de la EVZ