Bolton este fostul ambasador al SUA la ONU și este considerat unul din durii republicanilor. Anunțul a fost făcut de Trump pe Twitter. „Sunt bucuros să anunţ că, începând de la 9 aprilie 2018, John Bolton va fi noul meu consilier pe probleme de securitate naţională”, a informat Donald Trump despre această nouă schimbare importantă în echipa sa după o serie de concedieri şi demisii în ultimele luni.

Republicanul Bolton a fost unul dintre liderii „durilor” din cadrul administraţiei George W. Bush, înainte de a deveni comentator la postul Fox News, este cunoscut pentru stilul său abraziv, scrie Flux24.ro.

În același timp, el este unul dintre cei mai înverşunaţi critici ai acordului privind programul nuclear iranian semnat de marile puteri în iulie 2015 pentru a împiedica Teheranul să se doteze cu arma atomică.

„Odată cu numirea lui John Bolton, echipa de politică externă a lui Trump va fi cea mai conservatoare şi ideologică şi cea mai puţin pragmatică din istoria recentă, într-un moment în care provocările de pe scena internaţională necesită fermitate, dar şi flexibilitate şi pragmatism”, a reacţionat Aaron David Miller, diplomat de talie care a lucrat atât în administraţiile democrate, cât şi republicane.

Tag-uri:
bolton, consilier pentru securitate națională, sua, donald trump, casa alba, schimbare


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1083.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1083-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Bolton este fostul ambasador al SUA la ONU și este considerat unul din durii republicanilor. Anunțul a fost făcut de Trump pe Twitter. „Sunt bucuros să anunţ că, începând de la 9 aprilie 2018, John Bolton va fi noul meu consilier pe probleme de securitate naţională”, a informat...

Preluat de la EVZ