Autoritatea britanică pentru protecţia datelor ceruse acest mandat, acordat de un judecător de la Înalta Curte din Londra, pentru “a percheziţiona serverele” şi a verifica datele, AFP, citat de agerpres.ro.

Elizabeth Dernham, șefa Comisiei privind datele private (ICO – echivalentă cu Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal din România) a cerut accesarea documentelor și datelor aparținând firmei Cambrdige Analytica, într-un context în care există suspiciuni că datele personale ar fi fost obținute în mod ilegal și folosite pentru campanii politice. Între timp, atât firma din Londra cât și compania din spatele rețelei de socializare neagă că ar fi încălcat legea, relatează The Guardian, citând Press Association.

Ancheta Comisiei se referă inclusiv la achiziționarea și utilizarea datelor aparținând Facebook de către Cambridge Analytica, compania sa mamă, SCL, și universitarul Aleksandr Kogan, care a elaborat aplicația care colecta date.

Investigația pornește de la acuzații privind prelucrarea datelor cu caracter personal și presupusa folosire a acestora în timpul campaniei prezidențiale a lui Donald Trump sau în timpul referendumului privind Brexit.

După audierea de la curtea londoneză, judecătorul Leonard a transmis că va oferi motivarea deciziei vineri.

Autorităţile însărcinate cu protecţia datelor în ţările UE, reunite marţi la Bruxelles, şi-au oferit sprijinul faţă de ancheta lansată deja de către autoritatea britanică de reglementare privind fişierele Cambridge Analytica.

Mark Zuckerberg a fost invitat de autorităţile din SUA şi Uniunea Europeană să dea explicaţii cu privire la riscul ca datele personale ale utilizatorilor să fie achiziţionate fără consimţământul lor. Ca urmare a scandalului Cambridge Analytica, cotaţiile acţiunilor Facebook au scăzut luni cu 6,8%, iar marţi cu încă 5,4%, ceea ce a redus valoarea pe piaţă a firmei cu zeci de miliarde de dolari.

Ca urmare a scandalului care s-a iscat, directorul general al firmei, Alexander Nix, a fost suspendat.

Tag-uri:
Cambridge Analytica, perchezitii, procurori, britanici, servere


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1153.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1153-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Autoritatea britanică pentru protecţia datelor ceruse acest mandat, acordat de un judecător de la Înalta Curte din Londra, pentru 'a percheziţiona serverele' şi a verifica datele, AFP, citat de agerpres.ro. Elizabeth Dernham, șefa Comisiei privind datele private (ICO - echivalentă cu Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter...

Preluat de la EVZ