„Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc poate fi organizată de către autorităţile publice centrale, locale, de către celelalte instituţii ale statului, de persoane fizice sau juridice prin programe şi manifestări cu caracter social sau ştiinţific, în scopul de a aprecia şi promova obiceiurile şi produsele culinare tradiţionale. Autorităţile publice centrale şi locale pot contribui la organizarea acţiunilor precizate prin acordarea de sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii, în limita alocaţiilor bugetare aprobate”, prevede propunerea legislativă depusă în Senat.

În data de 11 septembrie se sărbătoreşte Sfântul Cuvios Eufrosin Bucătarul, un sfânt provenit dintre călugării care slujeau la bucătărie.

Scopul Zilei Gastronomiei şi Vinului Românesc este de a reflecta gastronomia românească în toate formele sale, precum şi varietatea de vinuri produse la noi în ţară. Este vorba despre a ne bucura de o companie bună, de a mânca sănătos şi de a crea un sentiment de comunitate”, se arată în expunerea de motive.

Iniţiatorii menţionează în expunerea de motive că stabilirea unei zile care să celebreze “bogăţia de gusturi şi tradiţii româneşti” este necesară pentru a scoate în evidenţă calităţile bucătăriei şi vinului românesc şi a le face cunoscute.

Senatul este primă Cameră sesizată cu acest proiect, Camera Deputaţilor este for decizional.

Tag-uri:
dragnea, senat, proiect, lege, ziua, vinului, gastronomiei


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1101.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1101-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc poate fi organizată de către autorităţile publice centrale, locale, de către celelalte instituţii ale statului, de persoane fizice sau juridice prin programe şi manifestări cu caracter social sau ştiinţific, în scopul de a aprecia şi promova obiceiurile şi produsele culinare tradiţionale....

Preluat de la EVZ