Primăria Capitalei vrea să acorde vouchere în valoare de 10.800 de lei cuplurilor infertile pentru acoperirea costurilor pentru fertilizarea in vitro. Proiectul va fi suspus votului în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de săptămâna viitoare.

„Proietul constă în acordarea de vouchere pentru realizarea fertilizării in vitro. Voucher-ul are o valoare totală de 10.800 lei, acesta va fi impărțit în tichete de câte 100 de lei și se va acorda în trei tranșe. După procesarea cererii, se acordă primul voucher în baza primei scrisori medicale, în valoare de 3.600 de lei. Înainte de efectuarea puncției ovariene se acordă al doilea voucher, în baza celei de-a doua scrisori medicale. Acesta va avea valoarea de 3.600 de lei. Înainte de embriotransfer se acordă al treilea voucher în valoare de 3.600 de lei”, se arată în proiectul de hotărâre CGMB.

Potrivit proiectului, voucherele se acordă cuplurilor care au indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

De asemenea, proiectul prevede și stabilirea unui buget multianual de 10.800.000 de lei, pentru perioada iunie 2018 – decembrie 2019, pentru aproximativ 1.000 de beneficiare.

„Potrivit Institutului Național de Statistică, în România, rata fertilizării scade alarmant. Se estimează că în acest ritm, în 2050, România va ajunge la o populație de doar 14 milioane de locuitori, față de aproximativ 19 milioane, cât sunt în prezent. În România se efectuează anual 5.000 de fertilizări in vitro, de 10 ori mai puțin decât în Europa de Vest”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

rootstireaActualitate/Esential
 Primăria Capitalei vrea să acorde vouchere în valoare de 10.800 de lei cuplurilor infertile pentru acoperirea costurilor pentru fertilizarea in vitro. Proiectul va fi suspus votului în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de săptămâna viitoare. „Proietul constă în acordarea de vouchere pentru realizarea fertilizării in vitro. Voucher-ul are...

Preluat de la romania ntv