Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au dispus trimiterea în judecată a omului de afaceri Lazăr Viorel, inculpat pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

”Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în perioada 2010-2013, prin ascunderea sursei impozabile, inculpatul, în calitate de administrator a două societăţi comerciale (n.r. SC L&A FLEISCH SRL și SC Lazăr & Sohne SRL) având ca obiect principal de activitate prelucrarea şi conservarea cărnii, a cauzat un prejudiciu total bugetului de stat în sumă de 36.094.158 lei.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Procurorii susțin că omul de afaceri a trimis angajați la muncă în Germania, în domeniul măcelăriei, în beneficiul unor parteneri străini. În contractele de muncă ale angajaților s-ar fi stabilit salarii în lei la nivelul celor minime în România dar, prin intermediul băncii la care muncitorii aveau conturi, acestora li s-au virat lunar sume mult mai mari, în euro, sume entru care nu s-au perceput nici în țară și nici în străinătate toate impozitele sau contribuțiile legale. Mai mult, sumele în euro virate angajaților detașați nu erau nominalizate în statele de plată și în nici unul din actele aflate în dosarele de personal ale angajaților.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Arad. (Sursa foto: Special Arad)

Tag-uri:
milionar, judecata, evaziune, viorel lazar, arad


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1117.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1117-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au dispus trimiterea în judecată a omului de afaceri Lazăr Viorel, inculpat pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. ”Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în perioada 2010-2013, prin ascunderea sursei impozabile, inculpatul,...

Preluat de la EVZ