Un fenomen neobișnuit s-a produs, în această dimineață, la Galați. Localnicii au observat că zăpada căzută nu este în totalitate albă și are nuanțe de portocaliu.

Gălățenii dau vina pe poluare provocată de combinatul siderurgic, dar specialiștii spun că este vorba despre un fenomen foarte rar, provocat de un nor de praf saharian.

Gălățenii care au ieșit vineri din casă au observat că zăpada are o culoare ciudată. Cei mai mulți cetățeni dau vina pe combinatul siderurgic din Galați care a provocat de mai multe ori fenomene ciudate precum nori roșiatici sau zgomote misterioase.

”Eu cred că este ceva de la combinat. Zăpada de pe mașină are culoarea roșiatică, o nuanță portocalie, seamănă cu resturile combinatului. Poate este ceva de la furnal, nu cred că este nisip din Africa, așa cum vorbeau alții”, a spus unul dintre gălățenii aflați pe stradă.

Meterologii contrazic această teorie și susțin că nuanța portocalie a zăpezii este cauzată de un ciclon care se manifestă în nordul Africii și peste Marea Mediterană. Acesta a râspândit la mari distanțe praful saharian, curenții aducându-l în special deasupra Turciei și în zona de nord vest a Mării Negre.

Zăpadă portocalie a căzut și la Fetești, în județul Ialomița. ”Zăpada este plină de un praf roșiatic”, ne-a spus un localnic.

Fenomenul, foarte rar în România, se produce frecvent în munții Alpi, vestul și centrul continentului european fiind în calea curenților de aer care vin din Africa.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/fenomen-neobisnuit-in-romania-a-nins-cu-zapada-portocalie-47587.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/fenomen-neobisnuit-in-romania-a-nins-cu-zapada-portocalie-47587-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv