Avea în buzunare ceva mărunţiş atât cât să facă această călătorie. Jean-Marc M’Boua, de 20 de ani din Coasta de Fildeş, aflat în Italia din 2016, a fost obligat să ia o bancnotă-două din cele găsite cu o seară înainte pentru a plăti drumul. Dar ceea ce i se va da înapoi va fi nu numai mulţumirea celui care a rătăcit bani, acte şi cărţi de credit, ci şi un loc de muncă într-o fabrică din nordul Italiei. Fiindcă în Italia a găsit deplina integrare graţie lumii fotbalului ( joacă la o echipă de ligă inferioară, Vaianese Impavida Vernio), iar acel portmoneu aparţinea unui adversar.

S-au înfruntat pe teren, la sfârşitul meciului s-au îmbrăţişat, apoi Andrea a rătăcit portmoneul pe care l-a găsit eroul nostru. ”Când l-am văzut şi am verificat actele mi-am dat seama că aparţinea unui jucător de la Folgor Marlia şi m-am gândit să i-l restitui personal. Am fost mai întâi la el acasă, dar nu era. Atunci m-am gândit să-l caut la terenul de fotbal, fiindcă ştiam că acolo cineva mă va îndruma să-l găsesc”.

Câteva ore după, i-a dat portmoneul, iar pe terenul din Folgor Marlia a fost o adevărată sărbătoare. ”Toţi m-au felicitat pentru gestul meu. Andrea m-a îmbrăţişat şi a vrut cu orice preţ să-mi de 50 de euro ca semn de mulţumire. Pentru mine n-a fost ceva deosebit, a fost un gest instinctiv pe care l-aş reface de mii de ori”.

Dincolo de gest, povestea a avut un epilog şi mai surprinzător. Fiindcă Della Maggiora, odată întors acasă, a povestit totul familiei sale. Iar tatăl său, directorul unei societăţi care îşi desfăşoară activitatea în provincia Cremona, în domeniul producţiei de recipiente şi cutii de păstrat alimente, uimit de întâmplare a hotărât să-l răsplătească pe Jean-Marc ajutându-l să găsească un loc de muncă.

”Acel băiat a făcut un gest foarte frumos, spune el. Am rămas blocat cînd mi-a povestit fiul meu. Cât mai curând posibil mă voi întâlni cu el fiindcă vreau să-l angajez la firma pentru care lucrez. O astfel de persoană merită fără discuţie ajutată”, notează La Nazione.

Tag-uri:
portofelul, pierdut, fotbalist, răsplătit, loc de muncă, Italia


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1094.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1094-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Avea în buzunare ceva mărunţiş atât cât să facă această călătorie. Jean-Marc M'Boua, de 20 de ani din Coasta de Fildeş, aflat în Italia din 2016, a fost obligat să ia o bancnotă-două din cele găsite cu o seară înainte pentru a plăti drumul. Dar ceea ce i se...

Preluat de la EVZ