Trei persoane au fost ucise, iar alte 16 au fost rănite în atacurile “teroriste” islamiste comise vineri în sudul Franței, a anunțat vineri seară președintele Emmanuel Macron, potrivit postului FranceInfo și cotidianului Le Figaro.

Trei persoane au fost omorâte, iar 16 au fost rănite, două fiind în stare gravă, a declarat Emmanuel Macron.

Autoritățile franceze suspectează că este vorba de un atac terorist.

Emmanuel Macron s-a deplasat vineri seară la sediul Ministerului francez de Interne. Președintele Franței a salutat “curajul” unui jandarm care s-a oferit să fie luat ostatic în locul unui civil, în supermarketul din localitatea Trèbes. “A salvat vieți și a făcut onoare armei sale și țării noastre. Acum luptă între viață și moarte, iar gândurile noastre sunt la el și la familia lui”, a spus Macron.

“Țara noastră a suferit un alt atac terorist islamist. Teroristul a fost identificat; a fost împușcat mortal de serviciile de intervenție; ancheta va trebui să ofere răspunsuri la câteva întrebări importante: cum s-a radicalizat, când și în ce mod a procurat arma?”, a adăugat Macron.

“Franța plătește de mulți ani prețul victimelor. Militarii noștri își riscă viețile pentru a identifica amenințările și a le neutraliza. Vreau să le mulțumesc, vreau să spun națiunii că am determinarea absolută de a purta această luptă, invit pe toată lumea să fie conștientă de pericolul terorismului și să fie conștientă de forța Franței”, a subliniat Macron.

Presupusul autor al atacului din Franța se numea Radouane Lakdim și avea 26 de ani, a anunțat vineri după-amiază ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, citat de cotidianul Le Monde. Individul locuia în Carcassonne și era cunoscut pentru infracțiuni minore de drept comun. Islamistul, care a fost împușcat mortal de forțele de ordine, este suspectat că a comis vineri o serie de atacuri armate în localitățile Carcassonne și Trèbes, situate în sudul Franței, în apropierea orașului Toulouse.

Atacurile au fost revendicate de organizația teroristă sunnită Stat Islamic, activă în Siria, Irak, Libia, Afganistan și Egipt.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate citate de cotidianul Le Figaro, Redouane Lakdim era supravegheat de autorități, după ce, în 2016, se deplasase în țări în care sunt active grupuri teroriste. “Individul a fost monitorizat și se credea că nu devenise radicalizat. A trecut brusc la acțiuni”, a explicat ministrul francez de Interne, Gérard Collomb.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/emmanuel-macron-bilantul-atacurilor-din-franta-este-de-trei-morti-si-16-raniti-47612.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/emmanuel-macron-bilantul-atacurilor-din-franta-este-de-trei-morti-si-16-raniti-47612-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv