Prietenii lui spun că a vorbit despre sinucidere de ceva timp. A lucrat ca șofer timp de aproape trei decenii împreună cu soția sa și a depins de munca aceasta pentru a-și finanța ipoteca, studiile copiilor şi pensia. Dar, din nefericire, afacerea a suferit o scădere drastică, de la 1 milion la 180 000 dolari în ultimii cinci ani, zdrobindu-i toate mijloacele sale financiare.

El este cel de-al patrulea șofer de taxi din NYC care se sinucide din cauza afacerile aflate în declin.

Românul i-a învinovăţit de falimentul său pe cei de la Uber și Lyft. Nicanor Ochisor, în vârstă de 65 de ani, s-a spânzurat în garajul casei sale din Maspeth, Queens. Corpul a fost descoperit de fiul său, potrivit NY Post.

Moartea lui Ochisor nu a venit ca un șoc pentru unii care spun că a vorbit de mai multe ori despre sinucidere. Imigrantul român s-a simțit depăşit de scăderea veniturilor din afacerea pe care o avea şi de scăderea volumului de muncă. Prietenul și colegul său tot șofer de taxi, Nino Hervias, în vârstă de 59 de ani, a spus că Oschisor a vorbit despre sinucidere. I-ar fi spus:” Sunt bătrân, sunt obosit și nu voi reuși “.
“El mi-a vorbit despre sinucidere și a spus că așa va sfârşi. L-am sfătuit să aştepte poate se va îmbunătăţi situaţia “, a mărturisit un alt prieten, Dan Nitescu, în vârstă de 65 de ani.

Ochisor deţinea afacerea cu soția sa. El a făcut schimburi de noapte și soţia lucra în timpul zilei. “Ei lucrau așa de aproape 25 de ani”, a spus un prieten îndurerat. Deşi munca de şofer pe taxi nu a fost niciodată uşoară, familia sa a avut încredere în firma lor. Potrivit lui Niţescu, le-a scăzut valoarea de la 1 milion de dolari, la 180 000 de dolari în doar cinci ani. “El făcea doar 200 de dolari pe zi, lucrând între 10 și 12 ore.

Alte cazuri asemănătoare

Pe 5 februarie, șoferul Douglas Schifter s-a împușcat în cap în fața primăriei din New York. Înainte de a face acest gest a avertizat pe Facebook că politicienii și serviciile de partajare a drumurilor i-au distrus situaţia financiară. “Am fost distrus din punct de vedere financiar pentru că trei politicieni au făcut praf acestă “industrie” a taximetriei”, a scris Schifter într-o postare.

Taximetristul Danilo Castillo și-a luat viață pe 20 decembrie, aruncându-se de la fereastra apartamentului din Manhattan. El a lăsat un bileţel unde a acuzat industria de taximetrie.

Un al patrulea șofer s-a sinucis în februarie, dar numele său nu a fost făcut public.

NY Taxi Workers Alliance a anunţat pe Facebook că organizează pe 28 martie, comemorarea șoferilor de taxi care s-au sinucis, precum și pentru a protesta împotriva faptului li se fură munca: “Cerem primarului și consiliului municipal să organizeze o sesiune de urgență pentru a interveni în această criză”, a scris The Alianței Worker’s Taxi din NY pe Facebook.

“Nu putem permite aplicaţiei Uber să continue să distrugă viețile oamenilor pentru un model de afacere care nici măcar nu au fost dovedit ca ar putea fi durabilă. Trebuie să ne reunim şi să solicităm protecție pentru TOȚI șoferi de taxi”. Consilierul Reuben Diaz a propus un proiect de lege care urmărește să echilibreze această situaţie între firmele de taxi şi Uber sau Lyft”.

Tag-uri:
român, spânzurat, garaj, faliment, taxi, Queens, SUA


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1069.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1069-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Prietenii lui spun că a vorbit despre sinucidere de ceva timp. A lucrat ca șofer timp de aproape trei decenii împreună cu soția sa și a depins de munca aceasta pentru a-și finanța ipoteca, studiile copiilor şi pensia. Dar, din nefericire, afacerea a suferit o scădere drastică, de la...

Preluat de la EVZ