“La şedinţa plenului de marţi, am solicitat suplimentarea ordinii de zi cu solicitarea Ministerului Justiţiei de a comunica modalitatea concreată de a opera. Aspectele de la punctul 20 (al scrisorii Comisiei Europene din 2012 – n.r.) sunt de o gravitate exemplară. Spune acolo că trebuie să se stabilească paşii de urmat aşa cum sunt aşteptaţi de acuzare. Adică se cerea Ministerului Justiţiei să spună ce au de gând să facă judecătorii, ca să se atingă aşteptările acuzării”, a afirmat Alistar.

Mircea Diaconu, PRIMA REACȚIE despre apariția sa pe „LISTA NEAGRĂ”. „Este monstruos ce s-a întâmplat. Erau peștii mari și erau arătați…”

“Ce este de aflat este de aflat adevarul, pentru două motive: cei care au greşit să răspundă şi să nu se mai repete niciodată aşa ceva”, a mai precizat Alistar, el însuşi menţionat într-un alt document al Comisiei Europene, alături de Klaus Iohannis şi Mircea Diaconu, potrivit informațiilor stiripesurse.

Prima listă neagră…

Mihai Gâdea a prezentat, duminică, la ”Sinteza Zilei”, un document care ar arăta ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România. Documentul este datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV. Sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

“Acesta (documentul – n.r.) era parte din comuncările tehnice obişnuite în contextul MCV, în urmă cu mai mulţi ani (2012), cu privire la recomandarea 3 din MCV, care prevede ‘consolidarea progresului deja înregistrat, continuarea investigaţiilor profesioniste, nepartizane cu privire la acuzaţiile de corupţie la nivel înalt’. Aşa cum ştiţi, MCV este un proces bazat pe un tratat menit să măsoare progresul României raportat la un set de recomandări”, a precizat reprezentantul CE.

Între timp, premierul Viorica Dăncilă i-a scris preşedintelui Comisiei Europene pentru a-i cere lămuriri cu privire la documentul din 2012.

Tag-uri:
alistar, csm, scandal, liste, negre


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1155.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1155-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
'La şedinţa plenului de marţi, am solicitat suplimentarea ordinii de zi cu solicitarea Ministerului Justiţiei de a comunica modalitatea concreată de a opera. Aspectele de la punctul 20 (al scrisorii Comisiei Europene din 2012 - n.r.) sunt de o gravitate exemplară. Spune acolo că trebuie să se stabilească...

Preluat de la EVZ