„După atacul de la Salisbury, nu am dispoziţia de a sărbători renumirea preşedintelui Putin”, a răspuns Tusk reporterilor, la întrebarea de ce nu l-a felicitat pe liderul de la Kremlin.

Agenția de presă Reuters scrie despre divergențele dintre Rusia și vârful Uniunii Europene. „Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a felicitat pe Putin pentru realegere, fără a face referire la atacul cu agent neurotoxic împotriva fostului spion rus Serghei Skripal, pe teritoriul Regatului Unit. Juncker i-a trimis o scrisoare scurtă preşedintelui rus, exprimându-şi speranţa că acesta „va restabili o ordine de securitate paneuropeană bazată pe cooperare”.

Londra acuză în continuare Moscova, pe seama căreia pune atentatul. Premierul britanic Theresa May le va cere omologilor ei europeni să condamne Rusia.

Tag-uri:
tusk, donald tusk, mandat, rusia, vladimir putin, felicitari, consiliul europei


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1079.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1079-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„După atacul de la Salisbury, nu am dispoziţia de a sărbători renumirea preşedintelui Putin”, a răspuns Tusk reporterilor, la întrebarea de ce nu l-a felicitat pe liderul de la Kremlin. Agenția de presă Reuters scrie despre divergențele dintre Rusia și vârful Uniunii Europene. „Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a felicitat...

Preluat de la EVZ