Hackerul Guccifer 2.0, care a acţionat împotriva campaniei prezidenţiale din 2016 a fostului secretar de stat american Hillary Clinton, ar fi lucrat, de fapt, pentru serviciile secrete militare ruse GRU, conform agerpres.ro.

Informația a fost făcută publică de jurnaliștii de la Daily Beast, care relatează faptul că procurorul special Robert Mueller, care se ocupă de ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, câștigate de Trump, a preluat investigațiile în cazul Guccifer 2.0.

Guccifer 2.0 a negat orice legături cu Rusia, dar în ianuarie 2017, în urma examinării amprentelor digitale, comunitatea de informaţii a SUA a ajuns la concluzia că atacurile cibernetice asupra Comitetului Naţional Democrat şi asupra membrilor campaniei lui Hillary Clinton pentru prezidenţiale au fost în mare măsură, dacă nu chiar în totalitate, conduse de grupuri care lucrau pentru serviciile ruse de informaţii. La momentul atacului, Guccifer 2.0 pretindea că este un „lup singuratic”, furnizând datele furate către celebra platformă WikiLeaks.

Prin urmare, experţii în securitate cibernetică au stabilit că hackerul a fost un interpus sau un agent al campaniei ruse de dezinformare. Potrivit companiei de securitate cibernetică ThreatConnect, Guccifer 2.0 a folosit un serviciu VPN (Virtual Private Network), Elite VPN, pentru a-şi ascunde originea atacurilor. Însă el a uitat o dată să activeze serviciul şi astfel şi-a deconspirat adresa IP şi locaţia de unde acţiona. Investigatorii americani au reuşit apoi pe baza acestei informaţii să-l identifice pe Guccifer 2.0 ca agent al GRU.

Guccifer 2.0 a piratat cibernetic Comitetul Naţional Democrat, iar publicarea unor materiale astfel sustrase a adus un prejudiciu de imagine considerabil candidatei democrate la preşedinţie, Hillary Clinton.

Totuşi, nu este clar dacă hackerul (sau grupul de hackeri) Guccifer 2.0 este acelaşi cu Guccifer, hackerul român Marcel Lazăr Lehel, condamnat la închisoare în România şi SUA pentru spargerea conturilor de e-mail ale mai multor personalităţi române şi americane.

Tag-uri:
Trump, Clinton, Rusia, ancheta Rusia, guccifer, hacker, agent rus, spion rus, roman spion


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1123.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1123-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Hackerul Guccifer 2.0, care a acţionat împotriva campaniei prezidenţiale din 2016 a fostului secretar de stat american Hillary Clinton, ar fi lucrat, de fapt, pentru serviciile secrete militare ruse GRU, conform agerpres.ro. Informația a fost făcută publică de jurnaliștii de la Daily Beast, care relatează faptul că procurorul special Robert...

Preluat de la EVZ