Blestemul românesc îl ajunge din nou pe Shinzo Abe

După ce a fost aproape ignorat în România pe care a vizitat-o într-o perioadă în care țara noastră rămăsese fără premier peste noapte, Shinzo Abe continuă să fie urmărit de ghinion.

Zilele acestea, Abe se află în mijlocul unui scandal declanșat de nimeni alta decât soția sa. Akie Abe, o femeie care se comportă complet atipic pentru conservatoarea societate japoneză, se află în lumina reflectoarelor după reizbucnirea, în ultimele zile, a unui scandal de favoritism în legătură cu vânzarea unui teren. Viitorul politic al lui Shinzo Abe poate fi amenințat din această cauză.

Akie Abe este cunoscută prin independenţa sa de spirit şi asiduitatea pe care o manifestă pe reţele de socializare. În vârstă de 55 de ani, fiica unui magnat în industria produselor de cofetărie, ea urma să devină director de onoare la o scoală ce urma să fie contruită pe un teren achiziționat, după spusele opoziției, prin trafic de influență.

Premierul a declarat ulterior că soţia sa a acceptat postul ”fără tragere de inimă” şi a ”demisionat” între timp.

O sinucidere și demisii în lanț

Scandalul a provocat deja demisia unui înalt responsabil din Ministerul de Finanţe, în timp ce un alt funcţionar a fost găsit mort în prima decadă a lunii martie în ceea ce pare a fi o sinucidere, conform media, iar familia acestuia a cerut explicaţii autorităţilor.

Scandalul a luat amploare la începutul lui martie, când presa a dezvăluit că documente oficiale referitoare la această tranzacţie au fost modificate cu scopul de a face să dispară numele Abe.

Shinzo Abe şi ministrul său de finanţe, Taro Aso, au prezentat la inceputul acestei luni scuze ”sincere” cu privire la documentele pe care ministrul a recunoscut că le-a falsificat înainte de a le prezenta parlamentului, dar criticile nu au încetat.

‘Modificarea documentelor oficiale reprezintă un act care subminează fundamentele democraţiei‘, consideră cotidianul Asahi, aflat la originea dezvăluirilor care au declanşat scandalul legat de vânzarea unui teren aparţinând statului la un preţ subevaluat. Terenul în cauză a fost cedat unui administrator de şcoli naţionalist, despre care se ştie că este apropiat de premier şi soţia sa, Akie Abe.

Aceasta nu este prima oară când Akie Abe ajunge în prim-planul scenei, spre deosebire de predecesoarele sale, care evită cu orice preț lumina reflectoarelor.

Fostă elevă a unei şcoli catolice, ea a lucrat în cadrul gigantului japonez în domeniul publicitar Dentsu, după care a devenit gospodină, în 1987, când s-a căsătorit cu Shinzo Abe, cu opt ani mai în vârstă ca ea.

Akie Abe, în prim plan și în România

Acum două luni, pe când se afla în România, soţia premierului Japoniei, Akie Abe, s-a declarat “enorm de impresionată”, de cultivarea, în țara noastră, a unei străvechi tradiţii nipone precum ceremonia ceaiului şi a promis ca odată ajunsă la Tokio să dezvăluie acest fapt tinerilor japonezi.

“Ca o japoneză sunt enorm de impresionată să văd aceste fete îmbrăcate în chimono şi care au învăţat să celebreze ceremonia ceaiului aici, atât de departe, geografic vorbind, de ţara mea. Din păcate, în zilele noastre, în Japonia nu sunt atât de multe persoane tinere care să înveţe încă Ceremonia ceaiului, dar când mă întorc o să spun peste tot, că în România, o ţară atât de îndepărtată, oamenii învaţă cultura noastră de care trebuie să fim şi noi mândri”, a spus Akie Abe, la Muzeul Naţional de Artă al României.

Tag-uri:
Shinzo Abe, Akie Abe, scandal, Japonia


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1116.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1116-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Blestemul românesc îl ajunge din nou pe Shinzo Abe După ce a fost aproape ignorat în România pe care a vizitat-o într-o perioadă în care țara noastră rămăsese fără premier peste noapte, Shinzo Abe continuă să fie urmărit de ghinion. Zilele acestea, Abe se află în mijlocul unui scandal declanșat de...

Preluat de la EVZ