Specialiștii avertizează că nisipul din zăpadă care este inhalat poate provoca şi agrava afecţiuni şi alergii. „Zăpada încărcată cu nisip saharian este periculoasă pentru persoanele cu afecţiuni respiratorii, poate declanşa acutizări ale unor afecţiuni respiratorii. Poate provoca sau agrava astmul bronşic.

În plus, poate fi factor declanşator pentru forme de alergii. Particulele fine de nisip inhalate sunt periculoase, în special, pentru persoanele cu afecţiuni existente”, a declarat, conform Mediafax, medicul Valentin Boldea.

Medicii au o serie de sfaturi pentru persoanele cu afecţiuni respiratorii care trebuie să iasă din casă. „Ca să să ferească de probleme, oamenii trebuie să respecte normele de igienă, să se spele des pe mâini cu apă şi săpun, iar bolnavii ar trebui să poarte măşti pentru a nu inhala praful saharian. Este recomandat să evite deplasările pe stradă, mai ales în timpul ninsorii.

Precipitaţii cu praf saharian am mai avut la Galaţi în urmă cu câţiva ani, într-o vară. Atunci au fost probleme din cauza fructelor şi legumelor pe care s-a aşezat praful. Fructele au contribuit la răspândirea prafului, am avut atunci şi afecţiuni digestive”, a spus medicul Valentin Boldea.

Agenţia de Protecţia Mediului a prelevat probe din mai multe zone din oraşul Galaţi şi va stabili dacă este vorba despre praful saharian invocat de meterologi. Ei susţin că nuanţa portocalie a zăpezii este cauzată de un ciclon care se manifestă în nordul Africii şi peste Marea Mediterana.

Tag-uri:
zapada, zapada portocalie, pericol, sanatate, medici, atentionare


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1100.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1100-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Specialiștii avertizează că nisipul din zăpadă care este inhalat poate provoca şi agrava afecţiuni şi alergii. „Zăpada încărcată cu nisip saharian este periculoasă pentru persoanele cu afecţiuni respiratorii, poate declanşa acutizări ale unor afecţiuni respiratorii. Poate provoca sau agrava astmul bronşic. În plus, poate fi factor declanşator pentru forme...

Preluat de la EVZ