Scheletul descoperit în deșertul Atacama din Chile are o înălțime de 15 centimetri și o formă care nu aduce a ceva omenesc. Mai mult, mumia este și deformată, având craniul foarte alungit și doar 10 perechi de coaste, în loc de 12. Totuși, estimările inițiale ale vârstei osoase erau similare cu cele ale unui copil de 6-8 ani, relatează CNN.

Ata, așa cum a fost supranumit scheletul, a fost subiectul unor documentare despre viața extraterestră care puneau multe întrebări cruciale despre originile ființei. Între timp, unii speculau că ar fi putut fi vorba despre un fel de „verigă lipsă” în evoluția omului, o primată nedescoperită.

Recent, o echipă de cercetători a comparat mai multe studii ale genomului (totalitatea genelor din cromozomii unui organism), efectuate pe parcursul a cinci ani, pentru a ajunge la concluzia că Ata este un om, chiar dacă unul cu foarte multe diformități osoase, cauzate de mutațiile genetice.

Sursa FOTO: CNN

Inițial, testele arătau o diferență imensă, de 8%, între ADN-ul scheletului din Chile și ADN-ul uman, dar testele ulterioare au obținut o similaritate de 98%, un lucru foarte normal, având în vedere degradarea produsă de vreme.

Un expert implicat în cercetare a ajuns la concluzia că este vorba de o sumedenie de mutații genetice care au afectat simultan scheletul vechi de 40 de ani, cauzând anomaliile pe care le observăm și noi astăzi.

Tag-uri:
Chile, Ata, extraterestru, extraterestru atcama, descoperire chile, veriga lipsa


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/180322095103-001-atacama-mummy-super-169-1024x576.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/180322095103-001-atacama-mummy-super-169-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Scheletul descoperit în deșertul Atacama din Chile are o înălțime de 15 centimetri și o formă care nu aduce a ceva omenesc. Mai mult, mumia este și deformată, având craniul foarte alungit și doar 10 perechi de coaste, în loc de 12. Totuși, estimările inițiale ale vârstei osoase...

Preluat de la EVZ