Joi și vineri, trupul lui Andrei Gheorghe va fi depus la Galeria Mobiud din Capitală, urmând ca sâmbătă la oră 10.00 să fie incinerat la crematoriul Vitan Bârzești.

Biserică Ortodoxă a anunțat că respectă decizia fiecărui om, dar nu va participa și nu va oficia nicio slujbă de înmormântare sau de pomenire.

Într-o intervenție în cadrul unei emisiuni de televiziune un cunoscut preot ortodox a precizat faptul că ”Biserica Ortodoxă Română respectă întotdeauna «decizia fiecărui om», însă, în conformitate cu propriile învățături și deciziile Sinoadelor sale din 1928, 1933 și 2012, nu se va oficia nicio slujbă religioasă la înmormântare și nici pomenirile“

”Învățătura Bisericii Ortodoxe refuză incinerarea. Niciun preot nu poate participa la un ceremonial de incinerare, pentru că e interzis. Nici slujbele de pomenire nu se fac. Probabil că familia va dori să facă slujbă de pomenire după incinerare. Se respectă decizia omului”,a mai spus preotul Visarion Alexa.

 

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/andrei-gheorghe-incinerat-fara-slujba-religioasa-explicatia-unui-respectat-preot-pentru-aceasta-decizie-47586.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/andrei-gheorghe-incinerat-fara-slujba-religioasa-explicatia-unui-respectat-preot-pentru-aceasta-decizie-47586-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv