Câștigătorul maratonului Arctic Ultra 6633, Tiberiu Ușeriu, a sosit în noaptea de miercuri spre joi pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj, unde a fost întâmpinat de peste 100 de persoane, el declarând că ar putea face o pauză în această competiție.

Tiberiu Ușeriu a declarat la revenirea în țară că a fost surprins de vremea caldă de la Polul Nord, cu temperaturi de minus 15 grade față de minus 32 cât s-a înregistrat anul trecut.

“Eu fac ceea ce îmi place, ceea ce știu cel mai bine. A fost cea mai grea tură pentru mine pentru că eram sigur că le știu pe toate, dar am avut multe surprize. A fost un traseu pe jumătate reînnoit, au fost 280 de kilometri de drum pe gheață, ceea ce a făcut competiția destul de grea. Am întâmpinat două furtuni destul de agresive și una pe final. Ceea ce a fost surprinzător a fost vremea, a fost destul de cald față de anul trecut, minus 11 – minus 15 grade, față de minus 32, ceea ce este anormal pentru zona respectivă. Am urât drumul pe gheață, nu mi-a fost ușor. Au fost momente când mi-a degerat un deget de la piciorul stâng, am avut răni la picioare. Știam ce mă așteaptă și am gestionat situația până la finalul cursei”, a spus Ușeriu.

Acesta a precizat că se simte obosit pentru că nu a avut timp de recuperare și a efectuat un tratament cu antibiotice pentru unele infecții.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX ce urmează în perioada următoare și dacă anul viitor va participa, din nou, la maratonul Arctic Ultra, Tiberiu Ușeriu a menționat că vrea să aibă o perioadă de odihnă.

“Voi pleca apoi 30 de zile în Himalaya, ce urmează nu știu. Și pentru mine va fi o surpriză. Cred că voi face o pauză în această competiție, dar nu zic sigur, pentru că nu se știe. Va trebui să fac și altceva, asta deja o am de trei ori, cam știu ce e acolo, nu va mai fi nou anul viitor, poate temperaturile să mai crească și va fi la un moment dat o competiție normală, nu una extremă. Dacă temperaturile ajung pozitive, nu mai are niciun farmec competiția. Organizatorii au zis, mai în glumă, mai în serios, ca anul viitor să stau pe acasă”, a menționat Tiberiu Ușeriu.

Acesta a precizat că a avut momente pe parcursul cursei când a vrut să renunțe, dar și-a amintit de ce se află acolo și a reușit să se regrupeze și să termine competiția.

“Psihicul este atuul meu, nu sunt un sportiv profesionist, e o performanță pe plan personal la nivel de sport de amatori. Psihicul mi l-am format în timp, trecutul meu mi-a format psihicul pe care îl am și cred că acesta este atuul meu”, a încheiat Ușeriu.

Tiberiu Ușeriu a fost întâmpinat pe aeroportul din Cluj de peste o sută de persoane cu steaguri tricolore – printre care și fratele său, Alin – care l-au aplaudat și au scandat “Bravo, Tibi!” și “Ești campionul nostru!”.

Ușeriu a dat autografe pe cartea sa, “27 de pași”, și și-a făcut poze cu oamenii prezenți. Printre aceștia s-a numărat și fostul premier Dacian Cioloș, care s-a declarat fan al lui Tiberiu Ușeriu.

“Știu povestea lui, l-am urmărit, este impresionant. Indiferent că e vorba de primul, al doilea sau al treilea an, ce face acest om este o performanță în sine, este exact de ce au nevoie oamenii în România, să-și demonstreze că se poate. Dacă Tiberiu Ușeriu a reușit, cred că foarte mulți pot reuși în alte domenii. Avem nevoie de astfel de exemple care să ne dea curaj și demnitate și să nu mai trebuiască să așteptăm confirmările de la alții, ci să ni le confirmăm noi înșine. Sunt fanul lui Ușeriu, un om care se autodepășește pe an ce trece”, a spus Cioloș.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/tiberiu-useriu-la-revenirea-in-tara-cred-ca-voi-face-o-pauza-in-maratonul-arctic-ultra-47562.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/tiberiu-useriu-la-revenirea-in-tara-cred-ca-voi-face-o-pauza-in-maratonul-arctic-ultra-47562-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv