Întrebat de jurnaliști dacă ar trebui să fie în 2018 referendumul cerut de Coaliţia pentru familie, Tăriceanu a răspuns:

„Nu putem să ignorăm trei milioane de semnături ale cetăţenilor români. Nu ştiu care va fi rezultatul referendumului, dar avem totuşi o anumită responsabilitate şi obligaţie. Trebuie întâi ca legea să parcurgă etapele”.

Camera Deputaţilor a adoptat în mai 2017 iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni. Iniţiativa trebuie adoptată şi de Senat, în calitate de for decizional, ulterior fiind necesară organizarea unui referendum.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut pe 14 martie Parlamentului reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Legea, ca urmare a cererii de reexaminare a preşedintelui, se află în procedură la Senat, potrivit Agerpres.

Tag-uri:
tariceanu, redefinire, constitutie, referendum


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1037.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1037-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Întrebat de jurnaliști dacă ar trebui să fie în 2018 referendumul cerut de Coaliţia pentru familie, Tăriceanu a răspuns: „Nu putem să ignorăm trei milioane de semnături ale cetăţenilor români. Nu ştiu care va fi rezultatul referendumului, dar avem totuşi o anumită responsabilitate şi obligaţie. Trebuie întâi ca legea să...

Preluat de la EVZ