Ministerul Economiei anunță că a finalizat negocierile cu Damen Shipyards Group, astfel că statul român va deveni acționar majoritar, cu 51% din acțiuni, la Șantierul Naval DMHI Mangalia.

„Negocierile dintre statul român și investitorul strategic interesat în Șantierul Naval DMHI Mangalia au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 21 martie. Astfel, Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia va renunța la exercitarea dreptului de preferință cu privire la achiziția pachetului de acțiuni deținut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries SA Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval 2 Mai SA, 2% din pachetul de acțiuni, astfel încât structura de acționariat a Societății Mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel: 51% Șantierul Naval 2 Mai SA (deținut de statul român), și 49% Damen Shipyards Group”, se arată în comunicatul ministerului, transmis joi.

Oferta fermă autentificată va fi depusă în scris în cursul zilei de astăzi (n.n.- joi) la sediul Șantierului Naval 2 Mai. După Adunarea Generală Extraordinară a acționarilor SN 2 Mai SA Mangalia, care va avea loc în data de 30 martie, partea română va intra în discuții pentru elaborarea statului societății mixte”, precizează ministerul.

Ministrul Economiei Dănuț Andrușcă a declarat că este mulțumit că negocierile s-au finalizat cu succes pentru partea română și a susținut că, în calitate de acționar majoritar, statul român va putea să protejeze forța de muncă înalt calificată din șantierul Naval.

„Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când statul român preia controlul asupra unui obiectiv industrial strategic privatizat. Din calitatea de acționar majoritar putem să protejăm eficient interesele statului român și putem să protejăm inclusiv forța de muncă înalt calificată de la Șantierul Naval”, a declarat Dănuț Andrușcă.

„De la preluarea mandatului și până în prezent ministrul Economiei a apreciat situația Șantierului Naval DMHI Mangalia drept prioritară, desfășurând activități și dând dispoziții aparatului de lucru din cadrul Ministerului Economiei în vederea soluționării legale și rapide, în cei mai favorabili termeni și condiții pentru partea română, a situației referitoare la șantier. În tot acest interval de timp, preocuparea ministrului Andrușcă a fost legată la forța de muncă din șantier, având loc mai multe întâlniri cu reprezentanții mediului sindical, cu conducerea executivă și administrativă a Șantierului Naval 2 Mai Mangalia”, se mai arată în comunicat.

De cealaltă parte, aproximativ 300 de salariați de la Șantierul Naval Daewoo Mangalia, membri ai sindicatului Navalistul, au protestat joi în fața Ministerului Economiei, cerând „o soluție corectă și sustenabilă” la problemele cu care angajații și acționarul majoritar Daewoo Mangalia Heavy Industries se confruntă.

Protestul are loc pentru a le da autorităților ocazia să prezinte, oficial, acordul de preluare a șantierului, a spus liderul sindical Laurențiu Gobeajă. „Situația este rezolvată «pe surse». Chiar dacă, să presupunem ipotetic, că așa ar fi, în aceeași situație am fost și în decembrie anul trecut: 99,9% că vine Damen, iar cu o zi înainte de terminarea anului, adică în penultima zi lucrătoare, am primit vestea că statul a votat împotrivă. Iar de atunci se tot bâlbâie de luni de zile. Timp în care noi nu mai avem de muncă pentru aproximativ 700 de salariați. Ceilalți o mie mai au pentru câteva luni și stăm și așteptăm și nu primim nici un comunicat oficial și nici informații concrete. Numai promisiuni și exprimări pe surse. (…)Le-am reproșat tot timpul că nu sunt transparenți și nu comunică. Am intrat mai devreme pe site-ul Ministerului Economiei, au rubrică de comunicate de presă, nu scrie nimic despre acest subiect. Credeți că putem să ne bazăm doar «pe surse»?”, a declarat Laurențiu Gobeajă.

Potrivit acestuia, conform informațiilor pe care le-a primit „pe surse”, înțelegerea dintre Ministerul Economiei și Damen Shipyards Group prevede ca statul român să devină acționar majoritar la șantier. „Ne-au spus aseară că s-au înțeles cu Damen. Dar ei se mai înțeleseseră și înainte de 7 martie, verbal, și după aia nu s-a mai întâmplat nimic. De asta am rezerve în privința acestor acorduri verbale. Ar urma ca pe 30 martie, când va avea loc AGA, Șantierul Naval 2 Mai Mangalia, care deține 49% din DMHI și reprezintă statul român, să nu-și exercite dreptul de preemțiune. În această situație, coreenii, care sunt acționarul majoritar în această perioadă, deținând 51%, pot vinde către un terț, în cazul nostru Damen, în aceleași condiții și același preț. Ministerul Economiei a încheiat un acord ca Damen, după ce preia pachetul majoritar, să cesioneze doi la sută statului român, astfel încât statul român să devină acționar majoritar. Și alte condiții pe care eu nu le cunosc, mi-au zis că sunt confidențiale”, a arătat liderul Sindicatului Navalistul. El spune că problemele angajaților nu dispar însă odată cu această tranzacție și, în continuare, mulți dintre ei nu vor avea de muncă o perioadă.

„Anul este compromis pentru că intrarea pe flux într-un șantier naval durează nouă luni, sau un an de zile. În perioada asta noi ce facem?”, a explicat liderul sindical, precizând că docurile goale, lipsa comenzilor și a frontului de lucru pentru salariați, recurgerea la șomaj tehnic și la concedii fără plată reprezintă „elemente de profundă îngrijorare” pentru salariații companiei. „În 2016, numărul mediu de salariați era de 2.500, iar acum suntem sub 1.700. Iar aproximativ 700 nu mai au de muncă. Nu mai au de lucru efectiv – ar putea opta pentru șomaj tehnic sau concediu fără plată. Ei lucrează în zona docurilor, cheiurilor și sectorului de reparații și nu mai e nicio navă la reparat, nicio navă la cheu sau în docuri. Sunt goale, pustii. Și oamenii vin la muncă, dar nu au ce să facă. Și probabil că și ceilalți, care lucrează în hale, mai au lucrări subcontractate, dar doar pentru câteva luni. Adică nu au continuitate pentru durate mari de timp”, a mai spus liderul sindical.

Protestul din fața Ministerul Economiei este organizat de Federația Sindicatelor Libere din România și Sindicatul Liber Navalistul. „Ne așteptăm, și ni s-a și promis, să purtăm un dialog cu o comisie de la minister. De asemenea, o să depunem la registratura ministerului și o listă cu revendicări”, a mai declarat Laurențiu Gobeajă.

Între revendicările salariaților de la șantierul DMHI se numără informarea corectă, clară și concretă a salariaților cu privire la intențiile Guvernului României referitoare la situația șantierului naval din Mangalia, integrarea salariaților în procesul de modificare a acționariatului, garantarea menținerii tuturor locurilor de muncă existente în acest moment în cadrul companiei, dar și un plan managerial coerent care să vizeze redresarea financiară a companiei, concomitent cu creșterea veniturilor salariaților companiei, aceștia având în acest moment cele mai mici salarii din industria navală românească.

În luna noiembrie 2017, Damen Shipyards Group anunța că a încheiat un contract cu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pentru achiziționarea cotei sale majoritare în Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI). Tranzacția a fost aprobată și de Consiliul Concurenței.

Ulterior, în ianuarie 2018, premierul de atunci – Mihai Tudose – anunța că statul român vrea să își exercite dreptul de preemțiune și să cumpere 51% din acțiunile pe care le deține Daewoo la șantierul naval Mangalia.

„Am încercat și se pare că vom reuși. Să răscumpărăm 51% din acțiunile pe care le deține Daewoo la șantierul naval și am zis să ne exercităm dreptul de preemțiune la vânzare. Și am constatat cu specialiști de la Justiție și Finanțe că statul român nu știe să facă lucrul acesta. O săptămână ne-am chinuit să vedem cu poate statul român să cumpere acțiuni să avem șantier maritim. Vă spun că îl luăm. Vom avea un șantier al statului, a declarat Tudose.

Șantierul naval Daewoo din Mangalia a fost înființat în 1997 ca un joint-venture între Daewoo și Șantierul Naval 2 Mai Mangalia.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/statul-roman-va-deveni-actionar-majoritar-la-santierul-naval-2-mai-mangalia-47569.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/statul-roman-va-deveni-actionar-majoritar-la-santierul-naval-2-mai-mangalia-47569-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv