Și autoritățile din județele Dolj și Dâmbovița au decis, joi, închiderea școlilor vineri, din cauza vremii.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dolj a decis suspendarea cursurilor în toate unitățile școlare din județ în ziua de vineri, cu recuperarea ulterioară a materiei.

Grădinițele cu program prelungit vor asigura permanența pentru a da posibilitatea primirii preșcolarilor, la solicitarea părinților, informează ISJ Dolj.

În județul Dâmbovița, Inspectoratul Școlar Județean a decis suspendarea cursurilor în toate unitățile școlare din județ pentru ziua de joi.

 Județele Dolj și Dâmbovița intră joi seara, alături de alte 12 județe și de Capitală, sub cod portocaliu de ninsori, valabil până vineri la ora 15.00.

Peste 600 de școli vor fi închise vineri în județul Prahova, din cauza codului portocaliu de vreme rea. Rămân deschide grădinițele cu program prelungit și școlile speciale.

Inspectorul școlar general al ISJ Prahova, Nicolae Angelescu, a declarat că, din cauza codului portocaliu anunțat și în Prahova, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, joi, ca vineri cursurile să fie suspendate.

”S-a ținut cont de faptul că acest cod portocaliu intră în vigoare la ora 23. Nu se știe ce e peste noapte și la prima oră ar fi trebuit ca elevii să plece spre școală. Așa s-a decis suspendarea cursurilor”, a declarat Angelescu.

Potrivit acestuia, rămân deschise grădinițele cu program prelungit și școlile speciale.

”Părinții au solicitat acest lucru, să fie grădinițele cu program prelungit deschise și am ținut cont. De asemenea, o situație aparte este și la școlile speciale” , a spus șeful IȘJ Prahova.

În Prahova sunt peste 650 de unități de învățământ. Dintre acestea, 33 sunt grădinițe cu program prelungit și 6 școli speciale.

Nici elevii din județul Teleorman nu merg vineri la școală

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman a decis, joi, închiderea școlilor din județ pentru ziua de vineri, din cauza vremii.

În condițiile în care Administrația Națională de Meteorologie a instituit cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, începând de miercuri ora 15.00 până vineri 20.00 și cod portocaliu de ninsoare abundentă, cu strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută de joi seara până vineri la ora 15.00, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman a decis, joi, închiderea școlilor pentru ziua de vineri.

De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică de cod portocaliu pe Dunăre, sector aval. Gruia – amonte Giurgiu (județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu), care a intrat în vigoare joi dimineață.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/scoli-inchise-alte-patru-judete-anunta-ca-suspenda-vineri-cursurile-47567.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/scoli-inchise-alte-patru-judete-anunta-ca-suspenda-vineri-cursurile-47567-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv