Kuczynski, în vârstă de 79 de ani, a promis o tranziţie uşoară şi constituţională de putere şi a negat acuzaţiile de corupţie formulate de partidele de opoziţie, scrie Mediafax.

„Cel mai bine pentru ţară este să demisionez din funcţia de preşedinte al republicii, pentru că nu vreau să fiu un obstacol în calea drumului naţiunii spre unitate şi armonie”, a spus Kuczynski în cadrul unui discurs televizat.

Congresul de la Lima, controlat de opoziţie, urma să voteze joi pentru încheierea mandatului prezidenţial, pe motiv că Pedro Pablo Kuczynski este „inadecvat din punct de vedere moral” să conducă ţara. Atribuțiile urmau să intre în atenția vicepreședintelui Martin Vizcarra până la organizarea alegerilor anticipate.

„Kuczynski] se confruntă cu acuzaţii grave de corupţie. Nici măcar nu a oferit explicaţii, cu atât mai puţin scuze”, a transmis purtătorul de cuvânt al celui mai important partid din ţară, potrivit sursei citate.

Sursă foto: romaniatv.net

Tag-uri:
presedinte peru, demisie presedinte peru, Pedro Pablo Kuczynski, Pedro Pablo Kuczynski demisie


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1004.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1004-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Kuczynski, în vârstă de 79 de ani, a promis o tranziţie uşoară şi constituţională de putere şi a negat acuzaţiile de corupţie formulate de partidele de opoziţie, scrie Mediafax. „Cel mai bine pentru ţară este să demisionez din funcţia de preşedinte al republicii, pentru că nu vreau să fiu un...

Preluat de la EVZ