O banală percheziție efectuată, luni, de polițiștii de frontieră din Rădăuți Prut, în comuna Coțușca, localitate situată pe malul Prutului, lângă graniță, a condus la descoperirea locului în care erau dosite țigările de contrabandă care intrau în țară pe diferite filiere, dinspre Republica Moldova.

La fața locului, oamenii legii nu au găsit vreun depozit clandestin construit în vreo pădure sau în vreo casă mai cu stare, ci o biată pivniță țărănească, un beci în care proprietarul Costel Constantin, de 22 de ani, ascundea baxurile cu țigări printre saci cu porumb, cartofi, ori lângă butoaiele de murături.

Așa cum au dezvăluit, pentru EVZ, oameni ai legii, în acel loc au fost dosite, de-a lungul timpului, țigări de contrabandă vândute pe piața neagră din multe județe ale țării, inclusiv în București. Odată cu descoperirea beciului contrabandiștilor, a început o adevărată vânătoare de căutare a membrilor rețelei. Stăpânul pivniței, Costel, s-a ales cu dosar penal, întocmit de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani. Însă, Judecătoria Darabani a decis, marți, punerea lui sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Beciul din care se alimenta și Capitala

Despre Costel, polițiștii au transmis că era cunoscut că făcea parte dintr-o filieră de trafic și se ocupă de colectarea, transportul, depozitarea și vânzarea țigărilor de contrabandă, pentru beneficii financiare. În urma percheziţiilor de luni a fost descoperită şi reţinută cantitatea totală de 213.200 ţigarete diferite mărci, de provenienţă R. Moldova şi Duty Free.

Alte cinci baxuri descoperite pe camp

Tot luni, polițiștii de frontieră din Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi, au mai găsit, în localitatea Păltiniş, județul Botoşani, cinci baxuri ce conţineau 149.600 țigarete.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi contrabandă calificată, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale. Bunurile în valoare totală de 115.000 lei au fost reţinute în vederea confiscării.

Tag-uri:
costel, contrabanda, pivnita


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/24-tigari-de-contrabanda-in-pivnita.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/24-tigari-de-contrabanda-in-pivnita-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
O banală percheziție efectuată, luni, de polițiștii de frontieră din Rădăuți Prut, în comuna Coțușca, localitate situată pe malul Prutului, lângă graniță, a condus la descoperirea locului în care erau dosite țigările de contrabandă care intrau în țară pe diferite filiere, dinspre Republica Moldova. La fața locului, oamenii legii nu...

Preluat de la EVZ