Acest lucru este impus de o lege aprobată în aceste zile de către Parlament. Hotărârea a fost luată după ce procurorul amintit, a acuzat pe deputata Nadia Savcenko că a planificat un atac împotriva membrilor guvernului. Savcenko în acest moment este liberă, dar procurorul a cerut deputaţilor să voteze pentru pierderea imunităţii diplomatice.

Eroină naţională

Pilot de avioane de luptă, Nadia Savcenko în 2014 s-a înrolat voluntară într-un batalion care lupta cu miliţiile filoruse în Ucraina de Est. După ce a fost capturată, a petrecut doi ani într-o închisoare rusească şi a devenit imediat eroină naţională.

Piaţa Maidan

Deputata este acum suspectată de a fi planificat moartea a unor exponenţi ai guvernului care ar fi împiedicat, după cum spune ea, cercetările asupra zecilor de crime care s-au petrecut în februarie 2014, când nişte lunetişti au deschis focul împotriva mulţimii care manifesta în piaţa Maidan.

Savcenko a acuzat administraţia guvernului Poroşenko că vrea s-o ucidă

Deputata, care avea cu ea un pistol şi trei grenade, a declarat că are nevoie de acele arme pentru autoprotecţie. Savcenko a admis faptul că a discutat cu unele persoane despre planurile atacării Parlamentului, dar a explicat că aceasta ar fi fost o modalitate de ”a ridiculiza guvernul” şi că nu avea intenţia să ducă la bun sfârşit atacurile sale, potrivit Il Giornale.

Tag-uri:
Nadia Savcenko, eroina, arme, parlament, atac planificat


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1008.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1008-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Acest lucru este impus de o lege aprobată în aceste zile de către Parlament. Hotărârea a fost luată după ce procurorul amintit, a acuzat pe deputata Nadia Savcenko că a planificat un atac împotriva membrilor guvernului. Savcenko în acest moment este liberă, dar procurorul a cerut deputaţilor să...

Preluat de la EVZ