Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus azi, în cadrul comandamentului întrunit în contextul codului portocaliu de ninsori, că solicită o atenție sporită din partea autorităților în zonele aflate sub incidența avertizărilor meteo, informând că au fost direcționate forțe și utilaje suplimentare.

„La nivelul MAI încă de ieri (miercuri, n.r.) am direcționat forțe și utilaje suplimentare în județele sub avertizare în județele aflate sub avertizare. (…) Suntem pregătiți pentru intervenții cu peste 13.500 de angajați ai Ministerului, pompieri jandarmi și polițiști”, a spus ministrul Carmen Dan în cadrul comandamentului întrunit în contextul avertizărilor meteorologice de ninsori abundente și viscol.

Ministrul a mai precizat că solicită autorităților din județele aflate sub incidența codului portocaliu de ninsori o atenție sporită și recomandă închiderea preventivă a drumurilor care devin periculoase pentru circulație.

Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile vor începe să crească începând de marți.

„Din această noapte de la ora 23:00, până mâine la ora 15, județele aflate sub cod portocaliu din sudul Banatului și din Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei se datorează faptului ca ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări mai mari, de 70 -75 de kilometri pe oră, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității. Este posibil să restrângem codul portocaliu mâine dimineață din partea de sud-vest, respectiv Oltenia și sudul Banatului, și e posibil ca areale din județele Galați, Constanța și Vrancea să intre sub incidenta codului portocaliu de vreme severă imediată. De abia de luni, marți vorbim de creșteri de temperaturi, la 6 -10 grade în majoritatea regiunilor”, a declarat pentru MEDIAFAX, directorul ANM, Elena Mateescu.

De asemenea, sursa citată a mai precizat și zonele vizate de cod galben: „De astăzi (joi, n.r.) de la ora 15 și până mâine la ora 20, ne vom afla sub incidența avertizarilor de cod galben ce vizează Banatul, Oltenia, Muntenia jumătatea de sud a Moldovei și Carpații de curbură și Meridionali, ninsori în extindere, condiții ce vor favoriza depunerea unui strat nou de zăpadă în această parte a țării, local chiar consistent. Nu în ultimul rând, vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 45 – 55 kilometri pe oră iar în anumite intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată. Vântul va amplifica și senzația de frig, pentru ca de mâine dimineață, până duminică dimineață, temperaturile vor fi negative, cu cele mai scăzute temperaturi în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi -10, -12 grade și -6 în București”, a mai precizat directorul ANM.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/ministrul-de-interne-forte-suplimentare-in-judetele-sub-cod-portocaliu-anm-temperaturile-cresc-de-luni-47572.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/ministrul-de-interne-forte-suplimentare-in-judetele-sub-cod-portocaliu-anm-temperaturile-cresc-de-luni-47572-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv