Adrian Năstase a intervenit telefonic, miercuri seară, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la postul România TV pentru a vorbi de următorii pași care ar trebui luați, în opinia sa, de premierul Dăncilă, după trimiterea scrisorii.

„Din punctul meu de vedere, Viorica Dăncilă a procedat foarte bine, arătând enervarea care există în România în legătură cu proceduri.

Sper că va exista și pasul 2, în legătură cu MCV-ul, în sensul de sensibilizare a opiniei publice de la noi. Asta ar trebui să fie strategia, din punctul meu de vedere. Altfel e un glonț tras în gol”, a opinat Năstase.

Mihai Gâdea a prezentat, duminică, la „Sinteza Zilei”, un document care ar arăta ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România. Documentul este datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV.

Sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand a oferit, marți, un răspuns cu privire la „lista negră”, după ce, inițial, instituția transmisese că „nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea din surse neoficiale”. Wigand a precizat că documentul era parte din comunicările tehnice obișnuite în contextul MCV.

„Documentul era parte din comuncările tehnice obişnuite în contextul MCV, în urmă cu mai mulţi ani (2012), cu privire la recomandarea 3 din MCV, care prevede ‘consolidarea progresului deja înregistrat, continuarea investigaţiilor profesioniste, nepartizane cu privire la acuzaţiile de corupţie la nivel înalt’.

Aşa cum ştiţi, MCV este un proces bazat pe un tratat menit să măsoare progresul României raportat la un set de recomandări”, susținut purtătorul de cuvânt.

Tag-uri:
Nastase, Dancila, scrisoare Dancila, comisia europeana, lista neagra, Junker


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-995.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-995-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Adrian Năstase a intervenit telefonic, miercuri seară, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la postul România TV pentru a vorbi de următorii pași care ar trebui luați, în opinia sa, de premierul Dăncilă, după trimiterea scrisorii. „Din punctul meu de vedere, Viorica Dăncilă a procedat foarte bine, arătând enervarea care...

Preluat de la EVZ