Președintele SUA, Donald Trump, a ordonat, azi, impunerea de taxe vamale suplimentare în valoare de 50 de miliarde de dolari la importurile de produse din China și limitarea investițiilor chineze în Statele Unite, informează cotidianul The New York Post.

Donald Trump va cere oficial reprezentantului SUA pentru Afaceri comerciale, Bob Lighthizer, și secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, să aplice un plan care prevede taxe vamale și limitarea investițiilor chineze în industria tehnologiei informaționale din SUA.

Washingtonul acuză Beijingul de comiterea sistematică de furturi intelectuale.

“Președintele SUA apără companiile americane și are susținerea acestora”, a declarat Peter Navarro, șeful Consiliului prezidențial comercial.

Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Afaceri comerciale, va invoca Secțiunea 301 a Legii comerciale din 1974 pentru a dispune măsurile contra Chinei.

Valoarea totală a taxelor vamale impuse Chinei va fi de aproximativ 50 de miliarde de dolari pe an. Administrația Donald Trump denunță presupuse furturi intelectuale comise de Beijing și vrea reducerea deficitului comercial în relația cu China.

Președintele SUA, Donald Trump, și-a atras deja critici pentru că a impus taxe vamale la toate importurile de oțel și aluminiu, argumentând că trebuie să protejeze industria americană.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/donald-trump-impune-taxe-vamale-suplimentare-la-importurile-din-china-limiteaza-investitiile-47580.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/donald-trump-impune-taxe-vamale-suplimentare-la-importurile-din-china-limiteaza-investitiile-47580-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv