Dialogul dintre Rovana Plumb și Cătălin Ivan a plecat de la faptul că ministrul explica că actualul Guvern muncește enorm pentru a atrage fondurile europene, în timp ce europarlamentarul acuză Guvernul că nu reușește să atragă aceste fonduri din nou exercițiu bugetar.

”Rovana Plumb: Spuneți când PE a adoptat Regulamentul pentru aborbția fondurilor europene în noul exercțiu bugetar, că erați la Bruxelles când s-a adoptat.

Cătălin Ivan: Doamna Plumb, nu mă întrebați pe mine, că nu eu sunt la Guvern și nu eu nu reușesc să aduc fonduri europene în România.

Rovana Plumb: Spuneți când s-a adoptat acest Regulament, pentru că noi lucrăm intens la absorția de fonduri europene (…) România are o medie de 16%, în timp ce media europeană este de 18% și doar patru țări sunt înaintea României.

Cătălin Ivan: Vorbiți de fonduri europene pe proiecte fazate din exercițiul bugetar trecut. Câte proiecte noi aveți, pe actualul exercițiu bugetar?

Rovana Plumb: Nu are rost să intru în dialog cu domnul Cătălin Ivan. Nu cunoaște și nu știe despre ce e vorba despre la absorbția de fonduri europene. În momentul de față avem contracte semnate în piață de 10,7 miliarde de euro și până la finalul anului obiectivul este să ajungem la 22,6 miliarde de euro. Acesta este obiectivul pe care mi l-am asumat”, a fost dialogul dintre cei doi, în cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire”, de la Antena 3.

Oficialii europeni și-au anunțat vizita în țara noastră

Oficialii europeni vin în ţara noastră să verifice modul cum administram fondurile europene acordate. Comisia de control bugetar a parlamentului European va sosi in Romania in luna septembrie.

Europarlamentarul Cătălin Ivan, vicepreședinte în această Comisie, a explicat că este un control care se face în toate țările europene, iar cei de la PPE au solicitat o verificare a României.

„La fiecare început de an această Comisia alege trei-patru țări pe care le va vizita în cursul acelui. Până acum în România nu a fost, iar cei de la PPE au solicitat ca această Comisie să vină în România să facă verificări”, a spus Cătălin Ivan, vicepreședinte al Comisiei de Control Bugetar, potrivit antena3.

Tag-uri:
rovana, plumb, comisie, ivan, oficiali, europeni


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1051.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1051-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Dialogul dintre Rovana Plumb și Cătălin Ivan a plecat de la faptul că ministrul explica că actualul Guvern muncește enorm pentru a atrage fondurile europene, în timp ce europarlamentarul acuză Guvernul că nu reușește să atragă aceste fonduri din nou exercițiu bugetar. ”Rovana Plumb: Spuneți când PE a adoptat Regulamentul...

Preluat de la EVZ