Astfel, Guvernul condus de Theresa May va primi o perioadă de tranziţie de 21 de luni, pentru a ajuta companiile să se adapteze la ieşirea Marii Britanii din UE, care va avea loc în martie 2019, scrie Mediafax.

„Am o veste bună pentru premierul Theresa May. Tocmai le-am recomandat liderilor noştri să aprobăm, de principiu, acordul privind perioada de tranziţie. Este important – mai ales pentru cetăţenii şi companiile noastre – să avem acest timp suplimentar, astfel încât toată lumea să fie pregătită pentru impactul real al Brexit”, a spus Tusk.

În același timp, Trusk a avertizat însă că acest acord va intra în vigoare numai dacă cele două părţi vor conveni asupra viitorului statut al frontierei irlandeze şi al Gibraltarului – teritoriu britanic de peste mări.

Spania şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care acordul de tranziţie post-Brexit ar afecta cererile sale privind teritoriul britanic Gibraltar, situat în apropiere de coasta sudică a Spaniei.

Spania a cedat Gibraltarul către Marea Britanie în 1713, dar îl vrea acum înapoi. Teritoriul britanic va rămâne în afara UE, deşi 96% dintre cetăţenii săi au votat în favoarea menţinerii în Blocul comunitar, şi vrea să păstreze dreptul la liberă circulaţie la frontiera cu Spania.

Tag-uri:
brexit, romani, marea britanie, spania, discutii, Theresa May, Donald Tusk


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-998.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-998-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Astfel, Guvernul condus de Theresa May va primi o perioadă de tranziţie de 21 de luni, pentru a ajuta companiile să se adapteze la ieşirea Marii Britanii din UE, care va avea loc în martie 2019, scrie Mediafax. „Am o veste bună pentru premierul Theresa May. Tocmai le-am recomandat...

Preluat de la EVZ