Răspunzând unui parlamentar care-l întreba dacă după părerea lui preşedintele rus vrea să folosească Mondialele de fotbal ca pe un instrument de propagandă, aşa cum a făcut Hitler cu Olimpiada din !936, şeful Foreign Office a răspus astfel: ”Cred că această comparaţie cu anul 1936 este bună”.

Johnson a cerut Rusiei garanţii pentru fanii englezi care vor merge în Rusia pentru a însoţi propria Naţională şi a asigurat că echipa Angliei va participa la Mondiale: ”Ar fi absolut nejust să pedepsim echipa”, a spus el, dar autorităţile ruse va trebui ”să demonstreze că fanii britanici vor fi trataţi bine, că vor fi în siguranţă. Este sarcina ruşilor să garanteze securitatea susţinătorilor echipei engleze care se vor afla în Rusia”.

Cu cazul Skripal, a continuat Johnson, Putin a vrut să demonstreze ”că nimeni nu scapă de mâna răzbunătoare a Rusiei’‘. Un avertisment la cine s-ar putea gândi că a fost o glumă. Otrăvirea de la Salisbury a ex spionului rus Serghei Skripal şi a fiicei Iulia, a spus Johnson, ”este un semnal al preşedintelui Putin şi al statului rus pe care au vrut să-l dea potenţialilor dezertori ai agenţiilor lor (de intelligence): iată ce veţi păţi dacă vă hotărâţi să susţineţi altă ţară cu valori diferite de ale noastre. Va trebui să vă aşteptaţi să fiţi asasinaţi”. Johnson a mai adăugat că alegerea otrăvii, este un avertisment pentru foştiiagenţii moscoviţi asupra faptului că ”nu vor putea scăpa de braţul lung al răzbunării ruseşti”.

Tag-uri:
Boris Johnson, Putin, Rusia, Hitler, Skripal, Olimpiada, Campionatul mondial de fotbal


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1013.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1013-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Răspunzând unui parlamentar care-l întreba dacă după părerea lui preşedintele rus vrea să folosească Mondialele de fotbal ca pe un instrument de propagandă, aşa cum a făcut Hitler cu Olimpiada din !936, şeful Foreign Office a răspus astfel: ''Cred că această comparaţie cu anul 1936 este bună''. Johnson a...

Preluat de la EVZ