„Wild Wild Country” urmărește istoria ascunsă a misticului indian Bhagwan Shree Rajneesh și a mișcării sale spirituale, fondată în 1980. În 1981, Rajneesh a fugit din India după o serie de „ritualuri sexuale” ce au luat naștere în interiorul grupului său și i-a condus pe adepții săi, numiți Rajneeshees, spre deșerturile din Oregon.

Învățăturile bazate pe meditație, cântări și iubire oferită fără a cere nimic altceva în schimb i-au adus o reputație de guru sexual. Două mii de adepți devotați s-au alăturat liderului lor enigmatic în vederea construirii unui oraș utopic pe un teren de 64.000 de acri, în Wasco. Maestrul guru a atins apogeul carierei sale de conducător în momentul în care a ajuns să dețină o „flotă” de 93 de mașini Rolls Royce, pe care le-a justificat, spunând că aceste autoturisme de lux i-au permis să meargă într-o „liniște care se compară cu pacea dată de Buddha”.

Noul documentar Netflix din șase părți prezintă povestea bizară a ceea ce s-a întâmplat atunci când lucrurile au început să meargă prost pentru „Bhagwan” și pentru orașul său utopic, contruit alături de adepții cultului pe care îl crease. Este pus accent pe expunerea rivalității dintre cult și localnici, lucru ce duce la o întreagă revoltă ce se soldează cu otrăvirea cu salmonella a peste 700 de persoane din orașul utopic pe care maestrul guru reușise să-l construiască. Mai mult, „mâna sa dreaptă”, femeia care îi este fidelă și supusă, Ma Anand Sheela va „ajuta” la punerea în aplicare a planului de otrăvire, prin contaminarea a 10 baruri cu bacteria ucigașă.

Serialul mai pune accent pe ideile de bază ale bărbosului Rajneesh, inspirate atât din hinduism, cât și din budism, cu o mulțime de motive sexuale plasate în seria Netflix, însă cu simțul măsurii. Rajneesh era de acord cu ideea de a face sex cu mai multe persoane, atâta timp cât exista siguranța de a avea urmași. Mai mult, adepții cultului susțineau că aveau loc și căsătorii, iar schimbul de parteneri era ceva normal în cadrul grupului.

Sursă foto: netflix.com

Tag-uri:
serie netflix, serial netflix, documentar netflix


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1042.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1042-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialDivertisment
„Wild Wild Country” urmărește istoria ascunsă a misticului indian Bhagwan Shree Rajneesh și a mișcării sale spirituale, fondată în 1980. În 1981, Rajneesh a fugit din India după o serie de „ritualuri sexuale” ce au luat naștere în interiorul grupului său și i-a condus pe adepții săi, numiți Rajneeshees,...

Preluat de la EVZ