Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care călătoresc în Bulgaria că, joi și vineri, întreg teritoriul Republicii Bulgaria este afectat de ninsori puternice, precum și de vânt.

În perioada 22-23 martie 2018, întreg teritoriul R.Bulgaria va fi afectat de căderi însemnate de precipitații sub formă de ninsoare și ploaie, însoțite de vânt puternic.

În perioada imediat următoare temperaturile vor scădea brusc, vor mai fi precipitații sub formă de ninsoare și ploaie, iar, în partea de nord a Bulgariei, acestea vor fi însoțite de vânt puternic, ceea ce va duce la apariția viscolului, arată Ministerul Afacerilor Externe.

Sub cod portocaliu de ninsori și vânt puternic se află regiunile Vidin, Vrața, Montana, Pleven, Loveci, Sofia, Sofia-Regiune, Pernik, Kjustendil, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgoviște, Razgrad, Șumen, Silistra, Dobrich și Varna, iar sub cod galben de ploi și ninsori regiunile: Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Kârdjali, Yambol, Sliven, Smolian și Burgas.

”Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758”, arată MAE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia și Herțegovina că circulația pe drumurile publice se desfășoară în condiții de iarnă și există mai multe restricții pe drumuri, în zilele de joi și vineri.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/atentionare-de-calatorie-pentru-bulgaria-cod-portocaliu-si-galben-de-ninsori-47571.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/atentionare-de-calatorie-pentru-bulgaria-cod-portocaliu-si-galben-de-ninsori-47571-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv