Zuckerberg a anunțat schimbări majore în rețeua de socializare cu scopul de a proteja datele utilizatorilor săi.

Fondatorul Facebook a mai precizat că are responsabilitatea protejării datelor utilizatorilor „și dacă nu putem face asta, atunci nu merită să vă oferim servicii”

„Vreau să împărtășesc cu voi un update referitor la cazul Cambridge Analytica – inclusiv pașii pe care i-am luat deja și etapele viitoare de rezolvare a acestei probleme importante.

Avem o responsabilitate pentru a proteja datele voastre și dacă nu putem face asta atunci nu merităm să vă oferim servicii. Am încercat să înțeleg exact ce s-a petrecut și să mă asigur că asta nu se mai întâmplă vreodată. Vestea bună este că cele mai importante acțiuni de prevenire le-am luat deja acum câțiva ani. Dar am făcut și greșeli, mai avem destule de făcut și trebuie să ne mobilizăm și să facem”, a precizat Mark Zuckerberg într-o postare publică pe contul său..

Zuckerber a mai detaliat și pașii pe care îi va face pentru a securiza și mai mult rețeaua de socializare și pentru a împiedica scurgerile de informații din conturile utilizatorilor:

„În primul rând, vom investiga toate aplicațiile care au avut acces la baze mari de informații înainte de schimbarea produsă pe platforma noastră în 2014 și vom face un audit complet al oricărei aplicații cu activitate suspectă. Iar dacă vom găsi dezvoltatori care au folosit malițios informații personale, îi vom suspenda și îi vom anunța pe toți cei afectați de aceste aplicații. Asta îi include și pe oamenii ale căror date au fost folosite de Kogan.

În al doilea rând, vom restricționa accesul dezvoltatorilor la date și mai mult pentru a preveni alte tipuri de abuzuri. De exemplu, vom înlătura accesul dezvoltatorului la datele celor care nu au mai folosit aplicația lor în ultimele 3 luni. Vom restrânge datele pe care le puneți la dispoziția aplicațiilor când vă autentificați doar la: nume, fotografie de profil și adresă de email. Vom cere dezvoltatorilor nu doar să obțină aprobarea, ci să semneze și un contract care să le permită să ceară acces la postările sau alte date private ale utilizatorilor. Și vom mai anunța câteva schimbări în zilele ce urmează.

În al treilea rând, vrem să ne asigurăm că înțelegeți căror aplicații le-ați permis accesul la date. În următoarea lună le vom arăta tuturor o unealtă deasupra News Feed-ului cu aplicațiile pe care le-au folosit și o modalitate ușoară de a revoca accesul acestor aplicații la datele lor. Avem deja un astfel de instrument în setările de confidențialitate, dar acum îl vom muta la vedere, deasupra News Feedului pentru a ne asigura că toată lumea îl vede”, a mai scris Zuckerberg pe Facebook.

Tag-uri:
zuckerberg, facebook, retea socializare, modificari


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-977.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-977-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Zuckerberg a anunțat schimbări majore în rețeua de socializare cu scopul de a proteja datele utilizatorilor săi. Fondatorul Facebook a mai precizat că are responsabilitatea protejării datelor utilizatorilor „și dacă nu putem face asta, atunci nu merită să vă oferim servicii” „Vreau să împărtășesc cu voi un update referitor...

Preluat de la EVZ