Un șofer din Brașov a ajuns la Spitalul de Psihiatrie, după ce polițiștii l-au găsit în trafic conducând o mașină cu numere de înmatriculare inventate. Explicațiile lui i-au convins pe oamenii legii că omul suferă de o afecțiune psihică. La spital, i-au sărit în ajutor patru persoane, membre ale aceluiaș grup care nu crede în valabilitatea actelor oficiale. Au fost și ele duse la Poliție și amendate.

Totul a început luni după amiaza, când un polițist aflat în drum spre serviciu a văzut, în trafic pe o stradă intens circulată din Brașov, un autoturism cu numere de înmatriculare bizare. Șoferul a fost oprit de un echipaj de Poliție Rutieră. Explicațiile i-au convins pe polițiști să îl ducă pe bărbat la Spitalul de Psihiatrie. La scurt timp, aici și-au făcut apariția prietenii lui.

„Cele patru persoane au intrat neautorizate în secția de urgențe a Spitalului de Psihiatrie. a fost nevoie de intervenția unui echiaj de polițiști și jandarmi pentru ca aceste patru pers să fie conduse la cea mai apropiată secție de poliție”, relatează Claudiu Loghin, jurnalist Digi24.

Unul dintre cei patru bărbați a transmis in direct pe Facebook, chiar din mașina Poliției, drumul până la Secție.

„Împotriva voinței noastre, am fost răpiți de Poliția Română. Pentru că suntem oamenii vii, născuți vii și vor să facem ceva cu dânșii la sectia 2”, spunea bărbatul.

„Cele patru persoane au fost conduse la secția 2 de poliție, iar ulterior au fost sancționate contravențional la legea 61 pentru tulburarea liniștii și ordinii publice”, spune Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Membrii acestui grup, cunoscut poliției, contestă actele oficiale, precum certificatele de naștere sau certificatele de înmatriculare ale vehiculelor; și recunosc drept unic act oficial Certificatul constatator al născutului viu.

„Persoane care au o frică de autoritate în sensul în care se tem că o astfel de putere, să îi spune mai mare, i-ar putea face rău și de asemenea putem vorbi de alte persoane care își duc viața de o manieră speculativă în sensul în care ei se cred superiori celorlalți și modul de trai este prin a primi anumite foloase de la ceilalți fără ca neapărat să li se cuvină”, spune Ioana Toma, psihoterapeut.

Până acum, 17 persoane au depus la Serviciul de Evidență a Persoanelor Brașov cereri pentru eliberarea unor duplicate ale propriilor Certificate constatatoare ale născutului viu. În februarie, polițiștii din Gorj au mai făcut dosar penal unui altfel de șofer, depistat în trafic la volanul unei mașini cu numere de înmatriculare improvizate.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/sofer-internat-la-psihiatrie-dupa-un-control-al-politiei-rutiere-am-fost-rapiti-pentru-ca-suntem-nascuti-vii-47558.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/sofer-internat-la-psihiatrie-dupa-un-control-al-politiei-rutiere-am-fost-rapiti-pentru-ca-suntem-nascuti-vii-47558-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv