O anchetă independentă a fost deschisă în care Nix este cercetat cu privire la o emisiune de pe postul TV Channel 4. Acesta a fost înregistrat pe ascuns când se lăuda că a mituit şi a instigat la infracţiuni pentru influenţarea unor alegeri.

Înregistrările televiziunii lasă să se înţeleagă că firma era dispusă să folosească mijloace de seducţie, să publice rapoarte false pe internet, să angajeze subcontractori nedeclaraţi şi să înfiinţeze instituţii false şi site-uri de internet pentru a obţine date.

Datele obținute de Cambridge Analytica de la Facebook reprezintă și obiectul unor cereri formulate marţi de procuraturile din statul New York şi din districtul newyorkez Manhattan, în cadrul unei anchete comune.

Astfel, Facebook trebuie să pună la dispoziţie documente legate de încălcarea termenilor şi condiţiilor de utilizare a reţelei sociale cu acelaşi nume, precum şi copiile întregii corespondenţe cu Cambridge Analytica, afirmă o sursă confidenţială a agenţiei Reuters, citată de Flux24.

Și Mark Zuckerberg a fost invitat de autorităţile din SUA şi Uniunea Europeană să dea explicaţii cu privire la riscul ca datele personale ale utilizatorilor să fie achiziţionate fără consimţământul lor. Ca urmare a scandalului Cambridge Analytica, cotaţiile acţiunilor Facebook au scăzut luni cu 6,8%, iar marţi cu încă 5,4%, ceea ce a redus valoarea pe piaţă a firmei cu zeci de miliarde de dolari.

Tag-uri:
nix, alexander nix, Cambridge Analytica, Mark Zuckerberg, ancheta, sua, date


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-923.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-923-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
O anchetă independentă a fost deschisă în care Nix este cercetat cu privire la o emisiune de pe postul TV Channel 4. Acesta a fost înregistrat pe ascuns când se lăuda că a mituit şi a instigat la infracţiuni pentru influenţarea unor alegeri. Înregistrările televiziunii lasă să se înţeleagă...

Preluat de la EVZ