Federația Spaniolă de Rugby a cerut rejucarea meciului cu Belgia, condus de arbitrul român Vlad Iordăchescu și pierdut, 10-18, rezultat ce a dus la calificarea României la Cupa Mondială din 2019.

Ibericii vor ca World Rugby să decidă rejucarea partidei, motivând că “imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci”. Spaniolii anunță că au cerut încă din februarie schimbarea brigăzii române de arbitri la meciul cu Belgia pentru că România și Spania se aflau în luptă directă pentru “biletul” ce ducea la Cupa Mondială.

“Faptul că arbitrul a fost român și că federația română a avut interes în acest rezultat distruge orice premisă de imparțialitate”, spun cei din Federația Spaniolă de Rugby. Spaniolii susțin că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei lor.

Comitetul pentru arbitri din cadrul Rugby Europe se va reuni vineri pentru a viziona meciul și apoi a lua o decizie oficială.

“Stejarii” au reușit calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma victoriei neașteptate a Belgiei în fața Spaniei, 18-10.

Succesul ar fi fost “facilitat” de arbitrul Vlad Iordăchescu, iar jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, dorind să se răzbune, “fluierașul” român reușind cu greu să scape de sportivii iberici.

Atât presa spaniolă, cât și fanii rugby-ului s-au arătat indignați că un român a fost delegat la acest meci și l-au acuzat pe Octavian Morariu, președintele Rugby Europe, că “a tras” pentru calificarea României. Morariu s-a apărat și a dat un comunicat în care se arată că delegările arbitrilor au fost făcute înaintea turneului Rugby Europe Championship.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/scandalul-calificarii-romaniei-la-cupa-mondiala-de-rugby-din-2019-federatia-spaniola-cere-rejucarea-meciului-spania-belgia-si-acuza-arbitrul-roman-de-impartialitate-47546.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/scandalul-calificarii-romaniei-la-cupa-mondiala-de-rugby-din-2019-federatia-spaniola-cere-rejucarea-meciului-spania-belgia-si-acuza-arbitrul-roman-de-impartialitate-47546-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv