Deputatul liberal a susținut că respectivul contract nu este semnat, iar termenul de execuţie al monumentului este de opt luni de zile, subliniind astfel că de 1 Decembrie municipalitatea din Alba Iulia va avea o hologramă în loc de monument.

„S-a pierdut, după modelul Bechtel, contractul de jurizare organizat de Ministerul Culturii în cazul Monumentului Unităţii Naţionale de la Alba Iulia. Astăzi vă pot produce şi dovada pierderii acestui document. Este o adresă de la Ministerul Culturii, semnată de ministrul George Ivaşcu”, a declarat Florin Roman, potrivit News.ro.

Poiectul legislativ privind construcţia Monumentului Unității Naționale de la Alba Iulia a primit votul final în Parlament acum trei luni, dar contractul nu a fost semnat nici până în present, conform deputatului PNL.

„De trei luni de zile de la votarea în Parlament a legii Monumentului Unităţii Naţionale, votul bugetului de stat pe 2018, nu au semnat contractul. Am pus întrebarea <>, pentru ca cei care au câştigat această lucrare să se poată apuca. Am aflat neoficial că au pierdut contractul. Au tăcut mâlc pe acest subiect, nu au dat niciun răspuns, însă această adresă face dovada faptului că, în Ministerul Culturii, au reuşit performanţa să piardă contractul de jurizare pentru proiectele naţionale pe monument”, a continuat deputatul.

De asemenea, Roman a precizat că la concursul național de soluţii pentru realizarea moumentului au participat 27 de arhitecţi, iar câştigătorul a fost Mihai Buculei, dar Ministerul Culturii nu mai găseşte contractul prin care acesta a fost desemnat câştigător.

„Când a apărut ideea construcţiei acestui monument la Alba Iulia, cu ocazia Centenarului, Ministerul Culturii a organizat un concurs naţional de soluţii, la care s-au prezentat 27 de arhitecţi. Câştigător a fost desemnat domnul Buculei (Mihai – n.r.). În baza proiectului câştigător, Ministerul Culturii urma să organizeze Monumentul Unităţii Naţionale de la Alba Iulia. Ca să semnezi contractul de execuţie, trebuia să ai la bază, ca şi fundamentare, contractul prin care l-ai desemnat câştigător pe Buculei. Ei nu mai găsesc acest contract (…) din această adresă rezultă că ei nu găsesc mai nimic”, a explicat Roman.

Florin Roman a mai spus că „de trei luni de zile nu sunt în stare nici să-l găsească, nici să vină cu un alt contract” și că „contractul de execuţie nu este semnat”, „iar „termenul de execuţie a contractului este de opt luni de zile”, și că dacă nu va fi semnat contractual la timp „e pa şi la revedere”

Tag-uri:
pnl, contract, pierdut, monumetul unitatii nationale, alba iulia


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-948.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-948-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Deputatul liberal a susținut că respectivul contract nu este semnat, iar termenul de execuţie al monumentului este de opt luni de zile, subliniind astfel că de 1 Decembrie municipalitatea din Alba Iulia va avea o hologramă în loc de monument. „S-a pierdut, după modelul Bechtel, contractul de jurizare organizat de...

Preluat de la EVZ