Documentul la care face referire Năstase în intervenția sa la România TV ar include indicații clare cu privire la numirea șefilor parchetelor din România. În același timp, documentul care a ajuns la Predoiu privea transmiterea către Bruxelles a unor detalii în legătură cu marile dosare care implicau oameni în funcții de conducere, dinainte de anul 2008.

„A mai fost o altă scrisoare pe 15 septembrie adresată de Catherine Day Monei Pivniceru despre numirea şefilor parchetelor. În acest context, Catherine Day îi spunea cu aroganţă cum să numească şefii de parchete. Să transmită CV-urile public”, susține Năstase.

Fostul secretar general al Comisiei Europene, Catherine Day, a fost numită în funcție în noiembrie 2005 și a servit două mandate sub președintele CE Jose Manuel Barroso, continuându-și activitatea și sub actualul șef al Comisiei, Jean-Claude Junker, până la retragerea acesteia, în septembrie 2015.

În scrisoarea prezentată marți seară în emisiunea „Sinteza Zilei”, la punctul 19 se cere punerea „la dispoziție, în detaliu, fișele pentru fiecare dintre cazurile la care facem referire la punctul 48 din Chestionarul 1, care fac referire la cazurile din 2008 sau dinainte care nu au primit încă o soluție finală. Enumerați etapele evoluției la fiecare termen de judecată și motivul oferit pentru fiecare amânare”.

Tag-uri:
Nastase, Catherine Day, lista neagra, Bruxelles, Comisia Europeana


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-964.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-964-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Documentul la care face referire Năstase în intervenția sa la România TV ar include indicații clare cu privire la numirea șefilor parchetelor din România. În același timp, documentul care a ajuns la Predoiu privea transmiterea către Bruxelles a unor detalii în legătură cu marile dosare care implicau oameni în...

Preluat de la EVZ