Potrivit unei investigaţii efectuate de o echipă de jurnalişti americani, compania ar fi încercat să dezvolte un program menit să-l ajute pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale din 2016. Datele erau colectate după ce utilizatorii erau rugaţi să efectueze un test psihologic în care trebuiau să introducă, inclusiv, informaţii personale. După izbucnirea scandalului, Facebook a reziliat contractele pe care le avea cu firma Cambridge Analytica, notează prime.md.

Alexandr Kogan s-a născut în Moldova, însă, la vârsta de şapte ani, a imigrat, împreună cu părinţii, în Statele Unite.

Reamintim că aplicaţia dezvoltată de Aleksandr Kogan, „thisisyourdigitallife”, se afişa pe Facebook ca „aplicaţie de cercetare utilizată de psihologi”. Ea le propunea utilizatorilor să fie plătiţi în schimbul completării unor teste de personalitate. Circa 270.000 de persoane au descărcat această aplicaţie, permiţându-i dezvoltatorului să aibă acces la informaţii precum oraşul indicat în profil sau conţinuturile pe care le apreciaseră.

El este celebrul profesor de la Universitatea Cambridge, autorul a numeroase studii în domeniul psihologiei care astăzi se află în plin scandal.

Tag-uri:
moldoveanul, Alexandr Kogan, Cambridge Analytica, Facebook


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-974.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-974-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Potrivit unei investigaţii efectuate de o echipă de jurnalişti americani, compania ar fi încercat să dezvolte un program menit să-l ajute pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale din 2016. Datele erau colectate după ce utilizatorii erau rugaţi să efectueze un test psihologic în care trebuiau să introducă, inclusiv,...

Preluat de la EVZ