Pentru americani, descoperirea faimoasei epave din al Doilea Război Mondial reprezintă o adevărată comoară. Vasul scufundat de japonezi în timpul confruntării de la Guadalcanal a fost descoperit după 76 de ani de căutări, potrivit Știrilor TVR.

Crucișătorul ușor USS Juneau a fost trimis în adâncuri după ce a fost lovit de două torpile ale niponilor și a fost descoperită la sfârșitul săptămânii trecute, în urma unei expediții realizate din finanțarea oferită de co-fondatorul companiei microsoft, Paul Allen.

„Explozia a fost atât de puternică, încât nu au existat supravieţuitori. Când norul de fum s-a îndepărtat nu mai era niciun rest la suprafaţa apei. Totul dispăruse”, a spus directorul expediției, Robert Kraft.

Lupta sângeroasă a dus la pierderea a 687 de vieți omenești care se aflau pe USS Juneau ca membri ai echipajului. Printre ei se numără și cinci frați, astfel încât ambarcațiunea a fost supranumită „crucișătorul fraților Sullivan”.

„În spatele acestei nave se află povestea fraţilor Sullivan, o poveste veche de decenii. Ştiţi, fiecare navă are povestea ei. Fiecare navă pe care o căutăm are propria poveste, unică. Una care sensibilizează diverşi oameni din diverse motive”, a mai spus Kraft.

Echipa din spatele rescrierii „poveștii fraților Sullivan” a reușit, anul trecut, să găsească locația crucișătorului greu „Indianapolis”, care a fost scufundat imediat după finalizarea misiunii secrete de transportare a bombei atomice folosite la Hiroshima.

Sursa VIDEO: inside Edition

Tag-uri:
Sullivan, USS Juneau, descoperire, epava, al Doilea Razboi Mondial, Hiroshima, crucisator


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-968.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-968-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Pentru americani, descoperirea faimoasei epave din al Doilea Război Mondial reprezintă o adevărată comoară. Vasul scufundat de japonezi în timpul confruntării de la Guadalcanal a fost descoperit după 76 de ani de căutări, potrivit Știrilor TVR. Crucișătorul ușor USS Juneau a fost trimis în adâncuri după ce a fost lovit...

Preluat de la EVZ