Dunărea va fi sub avertizare cod portocaliu de inundații de joi până în 31 martie, pe sectorul aval Gruia, respectiv pe sectorul Hârșova și Delta Dunării. Avertizarea vizează opt județe.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor, avertizarea cod portocaliu de inundații va fi valabilă de joi ora 6.00 – până în 31 martie ora 18.00 pe Dunăre, sector aval Gruia – amonte Giurgiu (județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu).

De sâmbătă dimineață până în 31 martie ora 18.00 intră sub avertizare cod portocaliu de inundații sectorul Hârșova – Brăila și în Delta Dunării – județele Constanța, Brăila și Tulcea.

Începând de miercuri ora 15.00 până în 31 martie ora 18.00, este în vigoare un cod galben de inundații pe tot sectorul românesc al Dunării, aval de S.H.E.N. Porțile de Fier, în județele: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Constanța și Tulcea.

”Având în vedere situația hidrologică actuală și prognoza evoluției situației hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în țară (secțiunea Baziaș), se vor înregistra în continuare creșteri importante de debite și niveluri pe sectorul românesc al Dunării (aval de S.H.E.N. Porțile de Fier), cu depășirea cotelor de apărare”, arată Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/cod-portocaliu-de-inundatii-pe-dunare-pana-in-31-martie-47554.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/cod-portocaliu-de-inundatii-pe-dunare-pana-in-31-martie-47554-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv