Nu vreau să intru în măruntaiele dosarului și să trag o concluzie că o parte sau alta a avut dreptate. Pentru că nu sunt judecător ca să știu cine are dreptate potrivit legii, dar este de datoria mea, a noastră, celor de la “Evenimentul Zilei” să scoatem în evidență lucrurile care nu sunt în regulă cu acest dosar, dar mai ales implicațiile lui.

“Our liberty depends on the freedom of the press, and that cannot be limited without being lost”. Asta credea acum câteva sute de ani Thomas Jefferson, unul din părinții Constituției Statelor Unite ale Americii. “Libertatea noastră depinde de libertatea presei și nu poate fi limitată fără a fi pierdută”.

Laura Codruța Kovesi a vrut să dovedească că se poate! Ca să-i dovedească lui Thomas Jefferson că este mai deșteaptă decât el, a cerut o despăgubire uriașă, 1.000.000 de lei/210.000 de euro (mă întreb cum a justificat-o, ce traume a suferit) și a primit una extrem de mare: 300.000 lei/65.000 de euro.

Cea mai mare despăgubire acordată vreodată unei persoane într-un proces de presă.

Ca unul care a dat sau a fost dat în judecată pot să vă spun că suma este uriașă! Așa ceva nu primește nici un om normal din partea unei instanțe normale, pentru că sunt luate în calcul mulți factori, de la venituri, puterea de cumpărare, etc.

Ați citit despre desfășurarea procesului. Despre modul aberant în care șefa DNA a introdus în acțiunea juridică persoane care nu fuseseră prezente în emisiune, sau care nu scoseră un cuvânt. Despre ultima intervenție a DNA, ca instituție, în proces prin cererea de furnizare a unei copii după întregul dosar, fiind indusă ideea că există o anchetă penală la DNA. Avem toate ingredintele unor presiuni asupra judecătorilor, pe care o mare parte a presei s-a făcut că nu le vede. Pentru că unora nu ne place de Mihai Gâdea, sau de Mircea Badea, suntem dispuși să trecem cu vederea multe încălcări ale normelor ce ar trebui să guverneze o societate democratică.

Numai că lucrurile stau exact invers! Laura Codruța Kovesi a vrut să dovedească că este puternică, că dă lovituri financiare adversarilor. Așa mai bine taci decât să deschizi gura. Altfel decât să o lauzi!

Nu sunt multe lucruri de spus, este clar că asistăm la o operațiune de reducere la tăcere a unor ziariști critici. Și revin cu părerea că indiferent ce au de spus, au dreptul să o spună! Chiar cu riscul de a greși!

Tag-uri:
Kovesi, antena 3, gadea, badea, proces, dna


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-905.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-905-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Nu vreau să intru în măruntaiele dosarului și să trag o concluzie că o parte sau alta a avut dreptate. Pentru că nu sunt judecător ca să știu cine are dreptate potrivit legii, dar este de datoria mea, a noastră, celor de la 'Evenimentul Zilei' să scoatem în evidență...

Preluat de la EVZ